Mamut Art Project'15 Bu Yıl Resim, Çizim Ve Kolaj Ağırlıkta - Son Dakika
Güncel

Mamut Art Project'15 Bu Yıl Resim, Çizim Ve Kolaj Ağırlıkta

by Akkök sanat dünyasını 56 genç sanatçı ile buluşturuyor

26.03.2015 10:09

2013 yılından bu yana genç sanatçıları koleksiyonerler, galeriler, kültür-sanat kurumları ve sanatseverlerle buluşturan Mamut Art Project, bu sene 26-29 Mart arihleri arasında KüçükÇiftlik Park'ta düzenleniyor.

Üçüncü yılına Akkök Holding ana sponsorluğunda giren Mamut Art Project'te bu sene 56 sanatçının, farklı disiplinlerden yaklaşık 400 eseri sergilenecek.

Bu yıl toplam 990 sanatçının başvurduğu Mamut Art Project'te yer alacak çalışmalar Agah Uğur, Başak Şenova, Eda Kehale Argun, İnci Eviner ile Osman Erden'den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda seçildi.

Projenin direktörü Seren Kohen, bu sene farklı ülkelerden ve şehirlerden gelen başvurulara vurgu yaparak; İran'dan Hollanda'ya kadar uzanan başvuruların çeşitliliğinden oldukça mutlu olduklarını belirtiyor:

" Fransa, Ukrayna, Almanya, ABD, Avustralya, Hollanda, Bulgaristan, İsviçre, İran gibi pek çok ülkeden başvuru aldık ve bu bizi çok mutlu etti. Bu yelpaze, uluslararası alanda da tanınırlığımızın arttığını işaret ediyor. Ayrıca, Türkiye'den İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra, pek çok Anadolu kentinden de portfolyolar elimize ulaştı: Diyarbakır, Konya, Nevşehir, İzmir, Van, Karabük, Malatya, Kırklareli, Edirne... Sanat üretiminin daha geniş alanlara yayıldığını ve bu alana merakın arttığını görmek de apayrı bir mutluluk bizim için"

Mamut Art Project başvuruları, aynı zamanda dönemin genç sanatçıların sanatsal eğilimlerine de ayna tutma görevi üstleniyor. Seren Kohen, bu sene farklı tarz ve tekniklerde gelen işlere dikkat çekiyor:

"Geçen senelere kıyasla bu sene elimize daha fazla resim, çizim ve kolaj içeren portfolyalar ulaştı. Resimlerde hiper-gerçekçi akım geçen senelerde daha çok ortaya çıkıyordu; bu sene tarz ve tekniklerdeki farklılıklar göze çarpıyor. Video sayısı, ilk iki seneye kıyasla çok daha azken, fotoğraf sayısı yine oldukça fazla. Gençlerin eğilimlerinde, dijital üretimlerin önlenemez yükselişini belirgin bir şekilde görüyoruz. 'Sound art'ise güncel sanatın giderek gelişen ve cazibesi artan bir alanı. Bu sene, bu alandaki işlerin gelmesini umutla bekliyorduk; beklediğimiz kadar olmasa bile, bu tarzda da başvurular aldık. Kentsel dönüşüm de yine en çok işlenen konulardan biri olarak ön plana çıktı."

Sanat çevrelerinin "keşif alanı" olarak tanımladığı Mamut Art Project, kariyerlerinin başında olan genç sanatçılara yepyeni bir kapı açıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mamut Art Project'15 Bu Yıl Resim, Çizim Ve Kolaj Ağırlıkta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement