HDP Binasına Saldırı: 3 Polis Yaralı - Son Dakika
Güncel

HDP Binasına Saldırı: 3 Polis Yaralı

HDP Binasına Saldırı: 3 Polis Yaralı

Mersin'de terör saldırılarını protesto eden grup HDP il binasına taş ve sopalarla saldırdı. Saldırıda taşların isabet ettiği 3 polis yaralandı.

08.09.2015 23:51  Güncelleme: 00:44

Mersin'de terör saldırılarını protesto eden grubun HDP il binasına yaptığı taşlı saldırıda 3 polis yaralandı

MHP İL BİNASINDA TOPLANIP YÜRÜYÜŞE GEÇTİLER

Merkez Akdeniz İlçesi'nin Hastane Caddesi'ndeki MHP il binası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, Türk bayrakları taşıyarak yürüyüşe geçti. 'Kahrolsun PKK' ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan grup, İstiklal Caddesi üzerinden geçerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

BAŞKA BİR GRUPLA BİRLEŞİP İSTİKLA MARŞI OKUDULAR

Yenişehir İlçesi Forum Alışveriş Merkezi'nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki grupla birleşen kalabalık, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ne okudu.

'MERSİN GENÇLERİ SİLAH İSTİYOR' SLOGANLARI ATTILAR

Daha sonra dağılmaya başlayan kalabalıktan yaklaşık 500 kişi, Çankaya Mahallesi 111 Sokak'taki HDP il binasına doğru koşmaya başladı. 'Mersin gençleri silah istiyor' sloganları atan çoğunluğu genç eylemciler, il binasının yaklaşık 50 metre ilerisinde polis barikatı ile karşılaştı.

POLİS BARİKATINI AŞIP HDP BİNASINA TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

Polis barikatını yaklaşık 10 dakika zorladıktan sonra aşan grup, taş ve sopalarla il binasına saldırdı. Eylemcilerin bazıları camlarını kırarken, bazıları da ikinci kattaki parti tabelasını indirdi. İndirilen tabelanın yerine Türk Bayrağı asan eylemciler, il binasını yaklaşık yarım saat boyunca taş yağmuruna tuttu.

ATTIKLARI TAŞLARLA 3 POLİSİ YARALADILAR

Bu sırada taşların isabet ettiği 3 polis yaralandı. Polisin biber gazı ve tazyikli su kullandığı müdahale sonuç vermeyince, eylemciler megafonla ikna edilmeye çalışıldı.

BİNAYI TAŞLADIKTAN SONRA SAKİNLEŞTİLER

Binayı taşladıktan sonra sakinleşen grup, il binasının bulunduğu sokaktan ayrıldı. Yaralı polisler ise götürüldükleri hastanede tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP Binasına Saldırı: 3 Polis Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • TÜRK: Çekil aradan polis kardeş 30 36 Yanıtla
  • Yazıklar olsun: Arslan parçaları bunlar helal olsun 41 22 Yanıtla
  • izmirli: Helal size 26 28 Yanıtla
  • Plt insanlik : Herşey insakik dişi kardeşi kardeşe öldürtüyorlar bende bi Kürt olarak törüre karşiyim Allah belalarını versin kim destekliyorsa törörü 51 0 Yanıtla
  • aaaa: Beyin satılsaydı keşke. 28 22 Yanıtla
  • .,.: Cekil polisim bunlar seni şehit ediyor uyumuyoruz uyandık sesiz kalmıyoruz cekil polisim 15 32 Yanıtla
  • Hasip: En büyük terörist mhp dir 20 24 Yanıtla
  • ADAMSIN ERDOGAN: ADAMSIN ERDOGAN 18 24 Yanıtla
  • Cin: HDP tabelasını kırmak erkeklik insanlık değil cahillik ten başka bir şey değil Vatanı milletini seven böyle bir şey yapmaz 23 15 Yanıtla
  • Vatansever: Kardeslerim nolur yakip yikarak sevindirmeyin bu serefsizleri. Polisimize zarar vermeyin nolur. Dua edelim askerimize polisimize. Hainleri de gelak etsin Rabbim Ya Kahhar! 20 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement