MHP İl Başkanı Mete Eke Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP İl Başkanı Mete Eke Açıklaması

MHP İl Başkanı Mete Eke Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, Melikgazi İlçe Teşkilatının düzenlediği programda Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

24.06.2014 11:46

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, Melikgazi İlçe Teşkilatının düzenlediği programda Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eke, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok ehemmiyet arz ettiğini ifade ederek, yapılacak çalışmalar ve partililerin desteği ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı makamında oturtacağız" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi İlçe Teşkilatı 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde seçim çalışmalarına katkı sunan Mahalle Başkanlarına ve eşlerine düzenlediği yemek programı ile plaket verdi. 86 Mahalle başkanına verilen plaket törenine Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

86 MAHALLE BAŞKANINA PLAKET

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Okunan Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, "mahalle başkanlarımızla 5 yıl içerisinde önemli seçimler yaşadık, Milliyetçi Hareket Partisini zirveye taşımak için mücadele gösteren mahalle başkanlarına ve teşkilatlarına teşekkür ederim, bugün de 86 mahalle teşkilatımıza paket vermek için toplandık, Melikgazi, Kayseri'nin en büyük ilçesi, 57 ilden büyük olan Melikgazi nüfusunda seçimlerde yükü çeken ilçelerin başında Melikgazi gelmektedir, Melikgazi İlçe teşkilatı olarak onurumuz ve namusumuzla Türk Milliyetçiliğinin değerlerinin korumak ve ileriye taşımak için yeminliyiz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke ise yaptığı konuşma 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde partililerin gayreti ile oy oranının % 29,4, sayısal anlamının ise 223 bin oy olduğunu ifade etti.

Eke sözlerine şöyle devam etti;

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ HALKIN İTTİFAKIDIR.

"Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Genel Başkanımızın yaptığı iki aylık çalışmalar doğrultusunda Türkiye Kamuoyuna mal olmuş, Ortadoğu konusunda uzman ve akademisyenler tarafından değeri tartışılamayan Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adayı olmuştur.

Bu bir anlamda halkın ittifakı anlamına gelmektedir. AKP tavanı ve tabanı da Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ne kadar düzgün, konuya hakim, geçmişi ve ülke yönetiminde başkomutanlık yapacağını kabul etmektedirler. Bizler inanıyor ve ümit ediyoruz ki ülkenin içerisinde bulunduğu bu vahim durum neticesinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin ne kadar önemli ve ehemmiyet arz ettiğine hepiniz inanmaktasınız. Bu saydığım sebeplerden dolayı Ekmeleddin İhsanoğlunun Cumhurbaşkanı olması Türkiye'nin geleceğinin kaderidir. Bu anlamda bütün teşkilatlarımız var gücü ile çalışacak ve Allahın izni ile bu işi başaracağız. 12 yıldır Türkiye'yi idare eden AKP iktidarının döneminde, Süleymaniye başlayan ve devamında Habur, Mavi Marmara, Suriye'nin uçak düşürmesi, Reyhanlı Saldırısı, Lice'de bayrağımızın indirilmesi ve son olarak Musul'da Türk Konsolosluğu basılarak çalışanları ile birlikte rehin alınmıştı. Şimdi soruyorum " Hani Ortadoğu'da Lider ülke Türkiye idi, Hani Ortadoğu'da ümit Türkiye idi, Hani biz muktedir güçtük, AKP Türkiye'nin karizmasını yerle bir etti, AKP'nin dış politikasındaki başarısızlıklarını bu millete bedeli ağır ödetti ve ödetmeye devam ediyor. " dedi.

AKP İKTİDARINA DUR DEMİNİN İLK YOLU CUMHARBAŞKANLIĞI SEÇİMİDİR

AKP'nin iç ve dış politikadaki yanlışlarına dur deminin ilk yolunun Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu ifade eden İl Başkanı Eke, "Gayretlerimiz AKP'nin istediği adayın kazanmaması içindir, yapacağımız çalışmalar ve sizlerin desteği ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı makamında hep birlikte oturtacağız. Türkiye 12 yıldır iç, dış ve ekonomide kötü sinyaller veriyor, bunlardan kurtulmanın zamanı sandıktır ve bunun yolu da Cumhurbaşkanlığı seçimidir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerine yaptığı çalışmalar ile katkı sunan 86 Mahalle Başkanına ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Melikgazi İlçe Teşkilatı Sekreteri Mehmet Ali Kıdam'ın eşi Döndü Kıdam'a plaket verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP İl Başkanı Mete Eke Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement