Muğla Marmaris'ten Yalova Valisi'ne İstifa Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Muğla Marmaris'ten Yalova Valisi'ne İstifa Çağrısı

Muğla Marmaris\'ten Yalova Valisi\'ne İstifa Çağrısı

Marmaris'te bir grup öğretmen, vali tarafından azarlandığı öne sürülen ve kendisine destek eyleminde kalp krizinden ölen matematik öğretmeni için eylem yaptı.

06.04.2015 21:35  Güncelleme: 19:07

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bir grup öğretmen, vali tarafından azarlandığı öne sürülen ve kendisine destek eyleminde kalp krizinden ölen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için eylem yaptı.

Protestoda, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu istifaya çağırıldı. Yalova Termal Fen Lisesi matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün kalp krizi sonucu ölümünün ardından öğretmeni daha önce azarladığı belirtilen Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na yönelik tepkiler sürüyor. Vali Cebiroğlu'na tepkilerini göstermek isteyen bir grup, eylem kararı aldı.

Protestoya; Eğitim- Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası'na üye öğretmenler ile Marmaris CHP Kadın ve Gençlik kadroları da katıldı. Yaklaşık 100 kişilik grup, Öz'ün fotoğrafı ile Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek basın açıklamasıyla tepkisini dile getirdi.

Eğitim-Sen Marmaris Sözcüsü Şule Karasu, öğretmenlik mesleğinin son yıllarda ayaklar altına alındığını belirterek, "Biz öğretmenler, onurumuzu, şerefimizi ve namusumuzu kimseye çiğnetmeyiz. Acımız çok büyük lakin bu acı vakti gelmiş bir ölümün acısı değil, aramızdan koparılan idealist bir öğretmen acısıdır. Biz, kimseyi yas tutmaya çağırmıyoruz. Onurumuzu, haklarımız ve emeğimiz için mücadele etmeye davet ediyoruz. Bu saldırıları bitirecek tek şey, örgütlü gücümüzdür" dedi.

Ardından konuşan Türk Eğitim-Sen Marmaris Temsilcisi Ali İhsan Bakan, "Vali'ye, bir an önce görevden el çektirilmesi gerekiyor. Tüm öğretmenler olarak onurumuz ve şerefimiz için ortak mücadeleye devam edeceğiz. Vali'nin görevden alınması için herkesin yetkili kurumlara internet ortamından dilekçe göndermesini istiyoruz. Örgütlü mücadele yapıldığı sürece bu saldırılar son bulacaktır" diye konuştu.

Eğitim-İş Marmaris Temsilcisi Yılmaz Güney de meslektaşlarının bir olmasını ve Vali'nin görevden alınması için aralıklarla eylemlerin devam ettirilmesini istedi. Açıklamalar sonrası grup, sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Marmaris'ten Yalova Valisi'ne İstifa Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement