Muş'taki Operasyon - Son Dakika
Yerel

Muş'taki Operasyon

Muş\'taki Operasyon

Vali Vedat Büyükersoy, hastanede tedavileri süren kepçe operatörlerini ziyaret etti Büyükersoy: "Bir elinde molotof, bir elinde taş, bir elinde silah olanın 'barış istiyoruz' demesine kim inanır"

10.06.2014 18:24

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, hastanede tedavi gören kepçe operatörlerini ziyaret etti.

Vali Büyükersoy, Emniyet Müdürü Faik Aksu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ile Varto ilçesinde terör örgütü üyeleri tarafından hendek kazılarak kapatılan Varto- Karlıova karayolunu açmaya gittikleri sırada terör örgütü yandaşlarının saldırısı sonucu yaralanan İl Özel İdaresi çalışanları Mehmet Taş ve Aydın Taş'ın tedavi gördüğü Muş Devlet Hastanesine gitti.

Hastane yetkililerinden işçilerin sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra yaralıları ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini ileten Büyükersoy, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, işçilerin köylere hizmet götüren iş makinelerini kullandığını anımsattı.

Saldırıya uğrayanın da saldıranın da Muşlu olduğuna dikkati çeken Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Saldıranlar diyorlar ki biz barış istiyoruz. Bir elinde molotof, bir elinde taş, bir elinde silah olanın 'barış istiyoruz' demesine kim inanır? Toplumun kendi içinde kardeşlik hukukunu geliştirdiği ve herkesin birbirini sevdiği bir barışı istiyoruz ve bu barış, bu ülke de var. Barışı hep sevdik ama bizim işçimize taş atan, molotof atan, askerimize, polisimize kurşun sıkanın barıştan söz etmesi hiç de inandırıcı değil. Bakın, üç kepçemiz, bir tane kamyonumuzu yaktılar."

Büyükersoy, saldırganların ne istediğine bir anlam veremediğini bildirerek, vatandaşların yaşanan bu olayları gördüğünü ve kendi iç dünyasında bunun hesabını sorduğunu kaydetti.

Yaralı işçilerin sağlık durumunun iyi olduğunu, eylemciler ile polis ve askerler arasında ciddi bir yaralanmanın olmamasının sevindirici olduğunu vurgulayan Büyükersoy, "Vatandaşlarımız suçlu olabilir ama suçlu vatandaşımızın da burnunun kanamasını istemiyoruz. Burada iş makineleri zarar gördü. Bunlar millete hizmet için kullanılan ekipmandır. Ama onlar o makineleri yaktılar. Aslında yaktıkları bu milletin hizmetidir. Bu millete hizmet vermek için orada bulunan makineleri yaktılar. Bu kabul edilebilir bir şey değil" ifadelerini kullandı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'taki Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement