Nevşehir MHP Genel Başkan Adayı Oğan: 19 Haziran?da Tüzük Kurultayını Yapacağız - Son Dakika
Güncel

Nevşehir MHP Genel Başkan Adayı Oğan: 19 Haziran?da Tüzük Kurultayını Yapacağız

Nevşehir MHP Genel Başkan Adayı Oğan: 19 Haziran?da Tüzük Kurultayını Yapacağız

MHP Genel Başkan adayı Oğan: 19 Haziran'da tüzük kurultayını yapacağızMHP eski milletvekili ve Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Çağrı Heyeti'nin belirlediği tarih ve aldığı kararın herkes için geçerli olduğunu belirterek, "Hem mahkemenin kararına saygılıyız demek hem de Çağrı Heyeti'nin açıkladığı karara uymamak, hangi hukuka saygı mantığıyla bağdaşır" diye konuştu.

30.05.2016 22:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan adayı Oğan: 19 Haziran'da tüzük kurultayını yapacağız

MHP eski milletvekili ve Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Çağrı Heyeti'nin belirlediği tarih ve aldığı kararın herkes için geçerli olduğunu belirterek, "Hem mahkemenin kararına saygılıyız demek hem de Çağrı Heyeti'nin açıkladığı karara uymamak, hangi hukuka saygı mantığıyla bağdaşır" diye konuştu.

MHP eski milletvekili ve Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Nevşehir programına Gülşehir ilçesiyle başladı. Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ve partililer tarafından ilçe girişinde karşılanan Oğan, Sadabat Parkı'nı gezdi, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Oğan, sonrasında Nevşehir'e gelerek Esnaf Kefalet Konferans Salonu'nda partililerle buluştu. 'Başbakan Sinan' ve 'Bozkurt Sinan' tezahüratlarıyla karşılanan Oğan, konuşmasının öncesinde basın mensuplarının kurultay süreciyle ilgili sorularını yanıtladı. Çağrı Heyeti'nin verdiği karara karşın Genel Merkez'in 'tanımıyoruz' şeklinde yaptığı açıklamayı değerlendiren Oğan "Önce tüzük kurultayını yapacağız. Çağrı heyeti, MHP Genel Merkezi'yle diyalog yollarını açık tutmuşlardır. Genel Merkezimize gerekli girişimleri yapacaklardır. Beraber seçimli kurultayı yapacağız. 'Biz çağrı heyetini tanımıyoruz' demek 'hukuk tanımıyoruz' demektir. Çünkü çağrı heyetinin bir hukuki kurum olduğunu Sayın Genel Başkanımız ifade etmişti. Çağrı Heyeti mahkeme kararıyla kuruldu. Çağrı Heyeti'nin kararını tanımıyoruz diyerek kaos ortamı oluşturmak hiçbir ülkücüye fayda getirmez. Biz, MHP Genel Merkeziyle beraber kurultaylarımızı yapmak istiyoruz. Birlik istiyoruz, ayrılık istemiyoruz. Sukunet ve suhuletle yapmak istiyoruz. Kaos istemiyoruz. Genel Merkezimiz bu meseleyi lütfen daha fazla dallandırıp budaklandırmasın. Daha fazla uzatmasın, partimiz daha fazla zarar görmesin. Gelsinler, kurultaylarımızı beraber yapalım. Genel Merkezimiz tüzük kurultayına iştirak etsin. 10 Temmuz'da yapılacak seçimli kurultaya da hep beraber gidelim. Partimizin geleceğini oylayalım. En doğru kararı ülkücü hareket verecektir. Denizi geçtik, ufak bir su birikintisinde kimse partimizi boğmaya kalkmasın" diye konuştu.

19 HAZİRAN'DA TÜZÜK KURULTAYINI YAPACAĞIZ

Yeniden bir mahkemelik durumun olmadığını, en üst mahkemenin kararını verdiğini kaydeden Oğan şöyle konuştu:

"Burada yapılması gereken mahkeme kararına uymaktır. Mahkeme kararı da açıktır. 'Çağrı Heyeti' yetkilidir, demiştir. Çağrı Heyeti'nin belirlediği tarih ve aldığı karar hepimiz için geçerlidir. Hem mahkemenin kararına saygılıyız demek, hem de Çağrı Heyeti'nin açıkladığı karara uymamak, hangi hukuka saygı mantığıyla bağdaşır. Bizim 19 Haziran diye diretmemiz ayrı bir tarih olduğu için değil, hukuken buna mecbur olduğumuz içindir. Bunu yapmazsak, aynı gün içinde hem tüzük hem seçimli kurultayı yaparsak, yarın örneğin bir Gemerek Mahkemesi'nden, bu kez belki Çemişgezek Mahkemesi'nden bir karar çıkar. 'Siz askıya çıkmadınız, 15 günlük zorunlu askı süresine uymadınız' der. Kararı iptal ettirir. Amacınız bu değilse, geliniz, mahkemenin kararına uyunuz. Şu anda gündemimizde adaylar arasında birleşme değil, Genel Merkez'le kurultayı yapma sürecinde birleşme vardır. Önce, Genel Merkezi'mizle ayrılığa düşmeden kurultayı yapmak lazım."

TÜRK BAYRAĞINA SAYGISIZLIK YAPILAMAZ

Daha sonra salona geçen Oğan konuşmasında, İstanbul'un Fethi kutlamaları sırasında Türk bayraklarından bazılarının yerde olmasına sert tepki gösterdi. Oğan "Fetih Şöleni de, İstanbul'un Fethi de hepimizin gurur kaynağıdır. Orada al bayrağımız dalgalanacaktır. Sonrasında ayaklar altında görüntülenen görüntüler nedir? Bu nesiller hangi ara bayrağına bu kadar saygısız yetiştirildi. Bu mitinge gidenlerin, Bayrakları yerlerde görenlerin vicdanları hiç mi sızlamadı" dedi.

MUHALEFET ALTERNATİF SUNAMADI

"Beceriksiz AKP iktidarı ile beraber, bu milletin önüne bir seçenek koyamayan beceriksiz muhalefete de sözümüz vardır" diyen Oğan, "Ortada beceriksiz bir iktidar var. Karşısında ise alternatif olamayan bir muhalefet var. Buna karşın (delege de kurultay istiyor) diyor. Çünkü kurultaylar toy-düğün yeridir. Aynı zamanda bir hata veya sorun varsa, bunlarında konuşulacağı yerdir. 80 vekili 5 ayda 40 vekile düşürmek bir eksiklik değil midir?, 5 ayda 2 milyon 200 bin oy kaybetmek bir yetersizlik değil midir? Bu dava, koltuk davası mıdır?, Yoksa, bu dava Mustafaların söylediği gibi Allah, davası mıdır?" diye konuştu.

DELEGE NE GÖREV VERİRSE YAPARIM

Ülkücü olduğunu, kendisini partiden haksız, hukuksuz biçimde ihraç etmelerine rağmen başka partilerden gelen teklifleri elinin tersiyle ittiğini belirten Oğan, "Başka bir partide asla istikbal aramadım. Ülkücünün yeri MHP'dir. Mahkeme kararıyla tekrar partime döndüm. Ülküdaşlarım bana Genel Başkanlığı layık görürlerse, Genel Başkan olarak hizmet edeceğim. Nefer olma görevi verirse de, bir nefer olarak hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir MHP Genel Başkan Adayı Oğan: 19 Haziran?da Tüzük Kurultayını Yapacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti
    14:18 Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni ziyaret eden Kara Ağaç Destanı dizi oyuncuları Merih Öztürk ve Eray Ertüren, yapıya emeği geçenlere teşekkür etti.

  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.

  • Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi
    14:15 Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

    Kırklareli Müftülüğü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında, ortaokul öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere okuyarak yarıştı. İl Müftüsü Yusuf Eviş, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.

  • Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı
    14:14 Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılan operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 4 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir iş yerinde yapılan aramada 40 bin 627 sentetik uyuşturucu hap ve av tüfeği ele geçirdi. Şüphelilerin adliyeye sevk edileceği bildirildi.

  • Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
    14:14 Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca takılı şarjör içinde 7 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar
    14:12 Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam Ankara'da 4. Kolordu Komutanlığı'nda askerlerle bir araya geldiği iftar programında sarf ettiği "Kıbrıs'ta belki de güneye yüklenmiş olsaydık, artık güney-kuzey diye bir şey kalmaz, Kıbrıs tamamen bizim olurdu" cümlesi Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine çağrıda bulunarak Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi talebinde bulundu.

  • İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi
    14:12 İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi

    İstanbul Fatih'te bir kafede oturan vatandaşlar, oruç tutmadıkları için bir tebliğci tarafından uyarıldı. Tebliğcinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videonun altında yapılan yorumlarda hoşgörü ve uyarı şekli tartışıldı.


Advertisement