Osmangazi ve Yunusemre Belediyeleri 'Kardeş Belediye' Oluyor - Son Dakika
Yerel

Osmangazi ve Yunusemre Belediyeleri 'Kardeş Belediye' Oluyor

Osmangazi ve Yunusemre Belediyeleri \'Kardeş Belediye\' Oluyor

Manisa’nın Yunusemre Belediyesi ile Bursa’nın Osmangazi Belediyesi ile kardeş belediye olması kararlaştırıldı.

18.01.2015 15:43

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi ile Bursa'nın Osmangazi Belediyesi ile kardeş belediye olması kararlaştırıldı.

Yunusemre Belediyesi tarafından Bursa'ya gezi düzenlendi. Geziye Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necip Denktaş, meclis üyeleri, kent konseyi üyeleri ve muhtarlar katıldı. Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan program kapsamında Başkan Yardımcısı Şiyak ve beraberindekiler Bursa'nın Osmangazi Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Yunusemre Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi'nin kardeş belediye olması kararı alındı.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak yaptığı açıklamada faydalı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, "Osmangazi Belediyesi ile kardeş belediye olma kararı aldık. Meclis kararımızın ardından kardeş belediye olunması yönünde protokol imzalayacağız. Ziyarette Osmangazi Belediyesinin tecrübelerinden bizlerde faydalandık" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Manisa yeni büyükşehir oldu. Yunusemre ilçesi de merkezde yeni kuruldu. Yunusemre Belediyesi bizim gibi belediyeleri ziyarette bulunarak çok güzel bir tecrübe elde ediyor. Karşılıklı belediyelerin ziyaretlerini önemsiyoruz.Farklı belediyelerin bir araya gelerek tecrübe paylaşımında bulunması çok önemli.Çünkü aşağı yukarı aynı sorunları yaşıyoruz. Bizde merkez ilçeyiz. Onun için bu ziyaretin faydalı olduğunu umuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından her iki belediye yetkilileri karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ZİYARET

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak ve beraberindeki heyet Bursa programı kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne de bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile fikir alışverişinde bulunuldu. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni yakından takip ettiklerini vurgulayarak, "Bursa'yı yakından takip ediyoruz 2-3 dönemdir çok güzel şeyler oluyor. Başarılarının devam etmesini diliyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ise Şehzadeler şehri Manisa'yı sevdiklerini ve önemsediklerini anlatarak, "Bursa Türkiye'nin 4'üncü büyük ili, sanayi ve tekstil şehridir. Manisa'yı seviyoruz. Bursa'nın tecrübelerini paylaşmaktan mutluluk duyarız" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmangazi ve Yunusemre Belediyeleri 'Kardeş Belediye' Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement