Osmaniye'de Yakalanan PKK'lı Terörist Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de Yakalanan PKK'lı Terörist Adliyeye Sevk Edildi

Osmaniye\'de Yakalanan PKK\'lı Terörist Adliyeye Sevk Edildi

Osmaniye'de 20 Haziran akşamı bir çiftçinin otomobilini gasp edip, 2 el bombası, 1 uzun namlulu tüfek ve bu silaha ait 5 dolu şarjörle yakalanan 'Hogir' kod adlı PKK'lı terörist 23 yaşındaki Mehmet Vafi Karataş, sorgusunun ardından adliye sevk...

24.06.2012 14:58

Osmaniye'de 20 Haziran akşamı bir çiftçinin otomobilini gasp edip, 2 el bombası, 1 uzun namlulu tüfek ve bu silaha ait 5 dolu şarjörle yakalanan 'Hogir' kod adlı PKK'lı terörist 23 yaşındaki Mehmet Vafi Karataş, sorgusunun ardından adliye sevk edildi.

Geçen hafta Amanos Dağları eteğinde bir çiftçinin otomobilinin gasp edildiği ihbarı üzerine harekete geçen Osmaniye polisi, Mobese kameralarıyla takip başlattı. Çalınan otomobil Toprakkale İlçesi'nde Adana-Osmaniye karayolundaki Organize Sanayi Bölgesi kavşağında durduruldu. Otomobilin içinde 1 kişi yakalanırken, araçta 2 el bombası, 1 M-16 uzun namlulu tüfek, bu silaha ait dolu 5 şarjör ele geçirildi. Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelinin PKK'lı terörist 'Hogir' kod adlı Mehmet Vafi Karataş olduğu saptandı.

PKK'lı teröristin sorgusunda verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan aramalarda Osmaniye kırsalında 2 erzak deposu tespit edildi. Toprak altındaki depolarda çok miktarda gıda maddesi ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi. Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, PKK'lı teröristin yakalandığı anda gerek silah ve mühimmat pozisyonu, gerekse yapılan ön sorgusunda Osmaniye il merkezinde karşılaşacağı ilk güvenlik görevlisine veya ekibine yönelik eylem yapmak istediğinin anlaşıldığını söyledi.

Ceren, 24 Mehmetçiğin şehit edildiği 20 Ekim 2011'deki Hakkari- Çukurca saldırısı ile birlikte çok sayıda eyleme katıldığının saptandığını açıkladı.

Ele geçirilen M-16 uzun namlulu tüfeğin de balistik incelemesi yapıldı. Bu silahın 15 Ağustos 2011'de Osmaniye Zorkun yolu Haçbel mevkiinde Jandarma Er Rıfkı Damar'ın şehit edilmesi, 12 Eylül 2011'de Osmaniye- Hasanbeyli karayolunda içinde 3 polisin bulunduğu otomobile ateş açılması, 28 Ekim 2011'de Osmaniye Fakıuşağı Mahallesi Yurt-Kur binası önünde bulunan trafik ekibinde görevli polis memuru 49 yaşındaki Mehmet Ali Ünal ve 35 yaşındaki Vahap Alagöz'ün şehit edilmesi eyleminde kullanıldığı anlaşıldı. - Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de Yakalanan PKK'lı Terörist Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement