Rus Savaş Gemileri Boğaz'dan Geçti - Son Dakika
Güncel

Rus Savaş Gemileri Boğaz'dan Geçti

Rus Savaş Gemileri Boğaz\'dan Geçti

G-20 ülkelerinin liderleri, Suriye geriliminin gölgesinde St.Petersburg'da bir araya gelirken Rusya'ya ait 1 istihbarat gemisi ile savaş gemileri İstanbul Boğazı'ndan geçti.

05.09.2013 15:42  Güncelleme: 20:39

Suriye'ye askeri müdahale tartışmaları sürerken Rusya'nın sıcak gelişmelerin yaşanacağı Akdeniz'e gönderdiği istihbarat gemisi bugün saat 15.00 sıralarında İstanbul Boğazı'na girdi. Rus istihbarat gemisinin ardından yaklaşık 1 saat sonra destroyer sınıfı Rus savaş gemileri Minsk ve Novocherkassk İstanbul Boğazı'na girdi. Boğaz'a giren gemiler saat 18.15 sıralarında Boğaz geçişlerini tamamladı.

İSTİHBARAT TOPLAYACAK

Rus haber ajansı Interfax, üç gün önce Priazovye isimli istihbarat gemisinin Rusya'dan Akdeniz'e doğru yola çıktığını bildirdi. Ajansa konuşan kaynak, "Mürettebatın misyonu bölgede yükselen tansiyonla ilgili kollektif istihbarat toplamak" dedi. Haberde geminin Akdeniz'de konuşlanmış Rus donanma biriminden ayrı görev yapacağı belirtildi.

SSV-201 borda numaralı 1987 yapımı Priazovye Rusya'nın Sivastopol'da bulunan Karadeniz Filosu'na ait. 95 metre boyunda ve 15 metre genişliğindeki akıllı gemi, elektronik sinyal toplama ve karıştırma yeteneğine sahip. Gemide bulunan sistemler fırlatılan füzenin yerini ve hedefi tespit edebiliyor. Elektronik donanımları sayesinde deniz ve hava trafiğini, radyo ve radar frekanslarını izliyor, şifreli radyo ve telefon mesajlarını engelleyip çözebiliyor.

DENGELER DEĞİŞEBİLİR

Dört savaş gemisinden ikisi bölgedeki dengeleri değiştirebilecek nitelikte. İstihbarat gemisi füzelerin sinyallerini kırma kabiliyetine sahip. Moskva ise NATO tarafından "uçak gemilerinin katili" olarak nitelendiriliyor.

ABD FİLO YOLLAMIŞTI

ABD Ordusu, Başkan Barack Obama'nın 'kısıtlı' askeri harekat kararı almasının ardından Akdeniz ve Basra Körfezi civarında donanmasını yeniden konumlandırmış, nükleer güçlü USS Nimitz uçak gemisi, yanında dört destroyer ve bir kruvazör gemisiyle Umman Denizi'nden Kızıl Deniz'e hareket etmişti ve Akdeniz'e konuşlanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rus Savaş Gemileri Boğaz'dan Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement