Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat için 170 Bisiklet - Son Dakika
Güncel

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat için 170 Bisiklet

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı" kapsamında 170 adet bisiklet Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kocaeli İli Kartepe İlçesi Suadiye ortaokuluna teslim edildi.

22.05.2015 15:29

Sağlık Bakanlığı, "Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı" kapsamında Suadiye Barbaros Ortaokulu'nda 170adet bisiklet dağıtımı gerçekleşti. Bisiklet teslim töreni Kocaeli Kartepe ilçesi Suadiye ortaokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Törene Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İNCİ , Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel DURMAZ, Kocaeli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sinan ÖZTÜRK, Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol ERGÜNEY, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK, öğrenciler ve diğer protokolün ile katılımı ile gerçekleşen törende bisikletler okullarda spor ve fiziki etkinlik dersi içerisinde kulllanılmak üzere okula teslim edilmiştir.

Sağlık Bakanlığı'nın halkın hareket oranını arttırmak için yürüttüğü 'Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı' çevresinde 170 adet bisiklet alındığını belirten Vali İNCİ, "Hareketli bir toplum olmamız için günde en az 30 dakika spor ve fiziksel aktivite yapmamız gerekir. Onun içinde Kocaeli halkını hareketli olmaya ve hareketli bir insan toplumu olmaya çağırıyoruz. Sağlık bakanlığı Obez bir topluma karşı Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı çerçevesinde bisikletletli yaşamı özendirmeye çağırmaktadır. Bu sebeple halkımızın fiziki aktivite düzeyinin arttırılmasını son derece önemsiyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat için 170 Bisiklet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement