Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi - Son Dakika
Yerel

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi

Sanko Sanat Galerisi\'nde Sergi

Ressam Prof. Bedri Karayağmurlar, Sanko Sanat Galerisi’nde 18 Eylül Cuma günü 37. kişisel sergisini açacak.

16.09.2015 17:30

Ressam Prof. Bedri Karayağmurlar, Sanko Sanat Galerisi'nde 18 Eylül Cuma günü 37. kişisel sergisini açacak.

1951 yılında Niğde'de doğan Prof. Karayağmurlar, 1974'te Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden mezun oldu. 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümünde lisans, 1990'da aynı üniversite Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Resim Eğitimi Anabilim Dalı'nda, yüksek lisans yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anasanat Dalı'nda 1993 yılında tez ve sanatsal çalışmaları ile Sanatta Yeterlik programını bitiren Prof. Karayağmurlar, 2002'de Doçent, 2008 yılında profesör oldu.

Bugüne kadar 36 kişisel sergi açan Prof. Karayağmurlar, yurt içi ve dışında çok sayıda sergiye katıldı, 6 ödül aldı. Resimleri resmi ve özel koleksiyonlarda bulunan sanatçı, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ile Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

Resim çalışmalarıyla birlikte yürüttüğü edebiyat çalışmalarını öykü ve şiir alanlarında sürdüren Prof. Karayağmurlar, bunları birçok edebiyat dergisinde yayınladı. Sanat kuramları ve eleştiri alanındaki yazılarını sanat dergilerinde yayınlamayı sürdüren sanatçının, yayınlanmış 6 kitabı bulunuyor.

Çalışmalarını Ayvalık, İzmir ve İstanbul'daki atölyelerinde sürdüren Prof. Karayağmurlar'ın eserleri, 18 Eylül 2015 Cuma günü saat 17.30'da Sanko Sanat Galerisi'nde Gaziantepli sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 16 Ekim'e kadar açık kalacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement