Savaşın Çocukları Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Savaşın Çocukları Ders Başı Yaptı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Mersin'e yerleşen Suriyeli çocuklar, ders başı yaptı.

15.09.2014 14:49  Güncelleme: 15:04

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Mersin'e yerleşen Suriyeli çocuklar, ders başı yaptı.

Merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'nde bulunan ve "Suriye Mektebi" adı verilen 11 derslikli okula gelen Suriyeli 350 çocuk, öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğu yaşadı.

Okulun sorumlusu Kürdistan Hacı Ahmed, gazetecilere yaptığı açıklamada, savaş dolayısıyla eğitimden yoksun kalan Suriyeli öğrenciler için eskiden depo olarak kullanılan alanı okula dönüştürdüklerini söyledi.

Ahmed, okulda ilkokul ve ortaokul müfredat dersleri ile Türkçe, Arapça ve İngilizce öğrenen çocukların 23 Suriyeli öğretmenden eğitim aldığını belirterek Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de malzeme desteğinde bulunduğunu ifade etti.

Tüm zorluklara rağmen çocukların eğitimlerinin aksamaması için gayret gösterdiklerini aktaran Ahmed, "Eksiklerimiz var ama buna da şükür. Şu an ilk ve ortaokul düzeyinde eğitim veriyoruz. Sabahtan öğleye kadar ve öğleden akşama kadar olmak üzere çocuklarımız okula geliyorlar" dedi.

Okulu yaparken güzel ve büyük olmasını istediklerini ancak imkanlar ölçüsünde bu kadarını yaptıklarını anlatan Ahmed, yeni eğitim öğretim yılına başlamaktan mutluluk duyduklarını aktardı.

Sıralara oturan Suriyeli öğrencilerin, imkansızlıklara rağmen mutlu oldukları gözlendi.

Savaşın Çocukları Ders Başı Yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savaşın Çocukları Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement