Şebinkarahisar İlçesine Turist Kafileleri Gelmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Şebinkarahisar İlçesine Turist Kafileleri Gelmeye Başladı

Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, yaz döneminin gelmesiyle birlikte ilçeye turist kafilelerinin gelmeye başladığını söyledi.

13.05.2016 18:25

Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, yaz döneminin gelmesiyle birlikte ilçeye turist kafilelerinin gelmeye başladığını söyledi.

Erdinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Yaz döneminin gelmesiyle birlikte ilçeye turist kafilelerinin gelmeye başladığını aktaran Erdinç, "Her alanda yakın ilgi ve desteğini gördüğümüz Sayın Valimiz başta olmak üzere Giresun Turizm Alt Yapı Hizmetler Müdürü Tamer Uzuner'e ve Şebinkarahisar halkına emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. İlçemizde başlattığımız çalışmaların sonuçlarını bu kadar kısa sürede meyveye dönüştürmekten mutluyum. Ancak turizm uzun vadeli ve iyi planlama gerektiren bir kavram. Çalışmalarımız yeterli düzeye gelmeli ki bir turist bin turist kazandırsın. Durumu iyi hesaplamak gerektiğinden ilçede önemli noktalarda çalışmalar başlattık." dedi.

Kaymakam Erdinç, ilçenin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaların hızla devam ettiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Halil Rıfat Paşa Caddesi ve Konuk Caddesi'nde sokak sağlıklaştırma çalışmaları, Taş Mescit, Taş Mahallesi sokak sağlıklaştırması, kadınlar pazarı, Dikmen Tepe, Meryemana Manastırı'nda iyileştirme çalışmaları ve Tamzara Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırma binaların dış cephelerinde tadilat çalışmaları yapılıyor. Ara Güler Müzesi, Tamzara dokuması teşhir ve satış mağazası, Avak Pınarı çevre düzenlemesi, Simbahar Gölü çevre düzenlemesi ve değirmen meselesinin de çözümüyle çok değil iki yıl için de turizme hazırım diyebilecektir. Bu anlamda istişare ve planlama önem arz etmektedir. Bunca emek kaynak ve zamanın amacına ulaşması diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şebinkarahisar İlçesine Turist Kafileleri Gelmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement