SES'ten Bir Günlük İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Güncel

SES'ten Bir Günlük İş Bırakma Eylemi

SES\'ten Bir Günlük İş Bırakma Eylemi

Şanlıurfa'da SES üyeleri, Beytüşşebap'ta hayatını kaybeden ambulans şoförü Şeyhmus Dursun için iş bırakma eylemi yaptı.

01.10.2015 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, 26 Eylül tarihinde Beytüşşebap'ta çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden ambulans şoförü Şeyhmus Dursun için bir saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Sendika üyeleri eylemin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Hastane bahçesinde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklamasını SES Şanlıurfa Şubesi Eş Başkanı Reşat Doğan okudu. Doğan, olayların 7 Haziran seçimleri sonrası yaşandığına dikkat çekti. 20 Temmuz Suruç'ta Kobanili çocuklara oyuncak götüren 33 gencin katledilmesi ile başlatılan savaşın acı sonuçlarının devam ettiğini kaydeden Doğan, "Yüzlerce insanımızın yaşamını yitirmesiyle birlikte ülkenin dört bir yanından anaların feryatları yükseldi. Baskı, şiddet, yargısız infaz, tutuklama, basına sansür ve her türlü demokratik hakkın kısıtlanması gibi faşizan ve antidemokratik uygulamalar her geçen gün artarak devam ediyor. İşte böylesi bir ortamda canımızı dişimize takarak halkın sağlığı için çabalıyoruz. Ama ne yazık ki, savaş koşullarında bile sağlık kuramlarının ve sağlık emekçilerinin dokunulmazlığı olmasına rağmen başta Nusaybin, Cizre, Silopi, Van, Bitlis, Tatvan, Lice, Varto, Silvan, Şemdinli, Sur, Yüksekova, Beytüşşebap olmak üzere birçok il ve ilçede tehdit ediliyor, darp ediliyor hatta öldürülüyoruz. Sağlık kurumları taranıyor, hastaneler özel hareketin karargahı haline getiriliyor." dedi.

DOĞAN: PKK ÜYELERİ DE BİROĞLU'NU ÖLDÜRDÜ

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde de toplum sağlığı merkezinde çalışan hekim Abdullah Biroğlu'nun PKK üyelerinin yol kontrolü sırasında öldürüldüğünü söyleyen Doğan, "Tüm bu şiddet ortamı ve sağlık alanının dokunulmazlığının açıkça ihlali, Beytüşşebap'ta bir sağlık emekçisi arkadaşımızın daha ölümüne yol açmıştır. 26 Eylül tarihinde, Beytüşşebap'ta kaymakamın talimatı ile yaralı almaya giden ambulans özel harekat noktasından açılan ateş sonucunda sendikamız üyesi ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun öldürülmüştür. Birkaç münferit vakadan ibaret olmayan bu duruma ilişkin sendikamız aylardır açıklamalarda bulunarak Sağlık Bakanını görevini yerine getirmeye, sağlığı ve sağlık emekçilerini korumaya, önlem almaya çağırıyoruz. Ne yazık ki, sağlık hizmeti sunumu ve sağlık çalışanlarının sağlığını önemsemeyen Sağlık Bakanı ise 'başkan seçseydik kaos olmayacaktı' gibi açıklamalarla sarayın gözüne girmeye çalışıyor. Ya da Şeyhmus Dursun'un öldürülmesiyle ilgili olduğu gibi olayın sorumluluğunu üstünden atmak için hızlıca bir açıklama yapmış ve olayları çarpıtarak kamuoyunu yanıltıyor." diye konuştu.

'10 EKİM'DE ANKARA'DA BULUŞUYORUZ'

Doğan, açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: "Başta sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olmak üzere yoksul emekçi halk bunun farkında, bu kirli savaş politikalarına, anti demokratik uygulamalara ve faşizme karşı ayağa kalkıyor. Bugün sağlığımıza sahip çıkmak için işyerleri önünde oturma eylemleri, basın açıklamaları gerçekleştiriyoruz. 10 Ekim'de de emek, barış ve demokrasi için ülkenin dört bir yanından yola çıkarak Ankara'da buluşuyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini ve halkımızı sağlıklarına ve geleceklerine sahip çıkmak için 10 Ekim'de Ankara'da yapılacak olan mitinge katılmaya davet ediyoruz."

Sendika üyeleri basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel SES'ten Bir Günlük İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement