Sever, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Sever, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

Sever, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, tek arzusunun Mersin’in içinde bulunduğu geri kalmışlık, fakirlik ve çıkmazdan kurtulup, ilerlediğini görmek olduğunu belirterek, Mersin’in hizmetkarı olmak istediğini söyledi.

04.02.2014 17:35

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, tek arzusunun Mersin'in içinde bulunduğu geri kalmışlık, fakirlik ve çıkmazdan kurtulup, ilerlediğini görmek olduğunu belirterek, Mersin'in hizmetkarı olmak istediğini söyledi.

Seçim çalışmalarına Mersin merkezde devam eden Sever, Akbelen Bulvarı, Turunçlu Mahallesi, Mersin Damızlık Keçi Koyun Yetiştiriciler Birliği ve Mersin Ziraat Odası'nı ziyaret etti. AK Parti Toroslar Belediye Başkan Adayı Mehmet Bolat ve Toroslar İlçe Teşkilatı ile birlikte Karayolları 5. Bölge müdürlüğü önünden başlayarak Akbelen Bulvarı üzerinde bulunan esnafı ziyaret eden Sever, esnafın sorunlarını dinleyerek, projelerini anlattı. Mersin Damızlık Keçi, Koyun Yetiştiriciler Birliği'nde kendisiyle ilgili bilgiler veren Sever, " Mut'un Zeytinçukuru köyünden çıkmış, köylü, çiftçi çocuğu, kuzu çobanlığından gelen bir kardeşinizim. 7 yaşında kuzu sürüsünden başlayıp, 12 yaşında dağda koyun sürüsü çobanlığı yaparak, kepenekle yattım, üniversiteyi bitirene kadar da çobanlık yaptım" dedi.

Tek arzusunun Mersin'in içinde bulunduğu geri kalmışlık, fakirlik, fukaralık ve çıkmazdan kurtulup, ilerlediğini görmek olduğunu vurgulayan Sever, Mersin'in hizmetkarı olmak istediğini söyledi. Mersin'e hizmet noktasında engel olanları ortadan kaldıracaklarını ifade eden Sever, "Mut ve Aydıncık dışındaki diğer ilçe belediyeleri devletin yatırımlarının önünü kesiyorlar. Bunu Akdeniz Oyunları'nda yaşadık, hastane, okul yaparken yaşadık, yaşıyoruz. Böyle bir hizmet anlayışı olabilir mi? Hangi partiden olursa olsun, bu şehre devlet tarafından yapılan okul, hastane gibi kurumlar için belediyeler imar çalışmasını yapmaktan gurur duymalılar. Mersin'imiz ve Türkiye'mizin büyük yürüyüşün önünü kesmek isteyenlere ders verme zamanı geldi" diye konuştu.

Hükümetin Mersin çiftçisine yönelik tarımsal desteklemelerini de anlatan Sever, hükümetin Mersin'e 2003 yılından bu yana 9,1 milyar TL yatırım yaptığını kaydetti. Sever, "Alaköprü Barajı bitmek üzere, Aksıfat Barajı'nın 9 Şubat'ta ihalesi yapılacak, Gayraktepe Barajı'nın projesi bitmek üzere, Sorgun Barajı ihalesi tamamlandı, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile birlikte ilerleyen haftalarda temelini atacağız. Değirmençay projesi bitmek üzere. Baraj ve göletlerle Toros'un güney yamacına barajlar ve göletler gerdanlığını takıyoruz. 500 bin dönüm araziyi cazibeli su ile buluşturuyoruz. Çiftçinin enerjiden 450 milyon TL'ye yakın tasarrufu olacak" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sever, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement