Siirt'te Baraj Eylemcileri Güvenlik Güçleri ile Çatıştı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Baraj Eylemcileri Güvenlik Güçleri ile Çatıştı

Siirt\'te Baraj Eylemcileri Güvenlik Güçleri ile Çatıştı

Şirvan İlçesi Nergiziye Köyü yakınlarında 18 gündür kurdukları çadırlarda bölgede yapılan HES ve karakollara karşı eylem yapan HDP ve DBP'liler, dün gece Şirvan baraj şantiyesine yürüdü.

15.07.2014 15:41

Şirvan İlçesi Nergiziye Köyü yakınlarında 18 gündür kurdukları çadırlarda bölgede yapılan HES ve karakollara karşı eylem yapan HDP ve DBP'liler, dün gece Şirvan baraj şantiyesine yürüdü. Burada açıklama yapan eylemciler daha sonra protesto amaçlı havi fişekler attı. Şantiye'de bulunan güvenlik güçlerininde karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Biber gazı, gaz bombaları ve taşların kullanıldığı çatışma yaklaşık 40 dakika sürdü. Siirt'ten takviye getirilen TOMA ve zırhlı araçlarında yer aldığı çatışma, eylemcilerin çadıra dönmesi ve Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın çadırların bulunduğu alana gelmesi ile sona erdi.

Müdahale sırasında atılan gaz bombası fişeklerinin eylemin yapıldığı çadırlara kadar geldiği görülürken, gazdan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Çatışmanın bitmesi ile eylemcilerin çadırda oturma eylemi sürürken, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan eylemcileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Baraj Eylemcileri Güvenlik Güçleri ile Çatıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement