Simav'da Toplu Sünnet ve Büyük Hayır Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Simav'da Toplu Sünnet ve Büyük Hayır Heyecanı

Simav\'da Toplu Sünnet ve Büyük Hayır Heyecanı

Kütahya’nın Simav ilçesinde bu günlerde tatlı bir heyecan yaşanıyor.

13.05.2014 17:01

Kütahya'nın Simav ilçesinde bu günlerde tatlı bir heyecan yaşanıyor. Vatandaşlar Belediyenin önderliğinde bu yıl 17 ve 18 Mayıs 2014 tarihlerinde çiftçilerin bol ürün, esnafların hayırlı kazanç, vatandaşlarında her türlü hata, kaza, bela ve musibetlerden korunmak maksadıyla gerçekleştireceği Geleneksel Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Törenlerine hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Süleyman Özkan, belediyenin önderliğinde hayırsever vatandaşların katkılarıyla 17 ve 18 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirecekleri Büyük Hayır ve Toplu Sünnet etkinliği için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve çifte şölen için gün saydıklarını bildirdi.

Dar gelirli ve kimsesiz 23 çocuğun sünnet ettirileceği ve yaklaşık 20 bin kişinin Belediye Meydanında kurulacak bereket sofralarında yemek yiyeceği çifte şölene sadece Simavlıların değil çevre il ve ilçe halklarının da davetli olduğunu ifade eden Başkan Özkan, "Hafta sonu kimseye randevu vermeyin. Herkesi büyük hayır ve toplu sünnet şölenimize bekliyoruz" dedi.

Toplu Sünnet ve Büyük Hayır etkinliğinin kendilerine atalarından miras kaldığını ifade eden Başkan Özkan, günümüzde yok olmaya yüz tutan ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından son derece önemli buldukları böylesine anlamlı geleneği bu güne kadar yaşatan atalarına teşekkür ettiğini bildirdi.

Başkan Özkan ayrıca, kendisinin de görev sürecinde bu güzel geleneği yaşatmak için çaba sarf edeceğini söyledi.

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Simav'da vatandaşların her yıl Mayıs ayının ortalarında belediyenin önderliğinde gerçekleştirdiği Toplu Sünnet ve Büyük hayır geleneği sayesinde çiftçilerin bol ürün, esnafların hayırlı kazanç, vatandaşların da her türlü hata, kaza, bela ve musibetlerden korunacağına inandığını anlatan Başkan Özkan, bu kapsamda belediyeye müracaatta bulunan 23 dar gelirli ve kimsesiz çocuğun sünnetlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplu Sünnet ve Büyük hayır etkinlikleri kapsamında Simav'da 16 Mayıs Cuma akşamı saat 21.00 de Akbaldır Stadında halka açık ücretsiz Uğur Işılak Konseri de düzenlendiğini ifade eden Başkan Özkan, "2 gün sürecek etkiliğimiz 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 14.30'da Belediye Meydanında tarafımdan günün anlam ve önemini belirtir konuşma ile başlıyor. Ardından davetliler saat 14.45'de Eynal Kaplıcaları Mehteran Takımının Musiki konserini izleyecek. Saat 15.45'de Helva Karma Şenliğimiz var. Davetlilerle birlikte helva karacağız. Saat 17.30'da da sünnet çocukları için konvoyumuz olacak. Yüzlerce araçtan oluşacak konvoy ile şehir içerisinde tur atacağız.

18 Mayıs 2014 Pazar günü 09.00 ile 17.00 saatleri arasında davetlilerimize çorba, et, helva, pilav ve kompostodan oluşacak yemek ikramımız olacak. Sadece Simavlılar değil çevre il ve ilçelerden gelecek herkesi davet ediyoruz" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav'da Toplu Sünnet ve Büyük Hayır Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement