Sudanlı Sanatçılar Ramazanı Keçiören'de Yaşadılar - Son Dakika
Yerel

Sudanlı Sanatçılar Ramazanı Keçiören'de Yaşadılar

Sudanlı Sanatçılar Ramazanı Keçiören\'de Yaşadılar

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin konuğu bu sefer Sudan’dı. Serin bir yaz akşamı olmasına rağmen Sudanlı kardeşlerini yalnız bırakmayan Keçiörenliler Ramazanın 11. gününü hep birlikte yaşadı.

29.06.2015 11:54

Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği 6. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin konuğu bu sefer Sudan'dı. Serin bir yaz akşamı olmasına rağmen Sudanlı kardeşlerini yalnız bırakmayan Keçiörenliler Ramazanın 11. gününü hep birlikte yaşadı.

Geceye Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Sudan Büyükelçisi Osman Eldirdiri, Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kalaba Kent Meydanı'na kurulan Sudan Kültür Evi'nin açılışı ile başlayan gecede konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Sudan'dan gelen kardeşlerimiz bizlere evlerini açtılar, hepinizi Sudan Kültür Evini gezmeye davet ediyorum" dedi.

Keçiören Belediyesi ile Sudanlı Hartun Belediyesi'nin de kardeş belediye olduğuna dikkat çeken Başkan Ak şunları söyledi:

"İki belediye arasında karşılıklı iş birliği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Atalarımızın gittiği her yere gitmeye çalışıyor, İslam ülkelerine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz."

Sudan Büyükelçisi Osman Eldirdiri ise, "Kardeş ülkemiz Türkiye'nin yükseliş ve gelişmesinden memnunuz" diyerek, "Ramazan etkinlikleri nedeniyle aranızda olmaktan memnunuz. Türkiye - Sudan ilişkileri tarihi derinlikleri olan ilişkilerdir. Bu ilişkilere Hartun Belediyesi ile kardeş olan Keçiören Belediyesi de büyük katkı sağlamakta, tecrübe paylaşımı ile destek olmaktadır" şeklinde konuştu.

Savaşa hazırlıklarını anlatan kılıç gösterisiyle büyük ilgi çeken Sudanlı sanatçılar, ayrıca Türk ve Türk insanını öven şiirler okudular.

Program sonunda Sudanlı sanatçılarla toplu fotoğraf çekinen Başkan Ak, KEÇMEK kursiyerlerinin yaptığı süs vazoyu Büyükelçi Osman Eldirdiri'ye takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sudanlı Sanatçılar Ramazanı Keçiören'de Yaşadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement