Suriye'deki Olaylar - Son Dakika
Yerel

Suriye'deki Olaylar

Suriye\'deki Olaylar

Türkiye'ye gelen Suriyeliler için BDP'li kadın belediye başkanları yardım kampanyası başlattı.

09.02.2013 16:14

Türkiye'ye gelen Suriyeliler için BDP'li kadın belediye başkanları yardım kampanyası başlattı.

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP Diyarbakır il binasında düzenlenen basın toplantısında, Suriye'deki savaş koşulları nedeniyle halkın ciddi sıkıntılar yaşadığını, Suriye için başlatılan kampanyaya kadın belediye başkanları olarak öncülük edeceklerini söyledi.

Kadın belediye başkanlarından oluşan bir heyetin Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine giderek sorunları yerinde tespit ettiğini kaydeden Gökkan, Ceylanpınar'da zorlu bir sürecin yaşandığını belirtti.

Birkaç ailenin bir evde 20-30 kişi halinde yaşadığını aktaran Gökkan, çatışmalarda en çok zorluk çeken kesimin kadınlar olduğunu anlattı.

Binlerce kişinin Suriye'den Ceylanpınar, Nusaybin ve Kızıltepe ilçesine geldiğini bildiren Gökkan, "Kadın belediye başkanları olarak bugünden itibaren maddi ve manevi destek için kampanya başlatacağız. Herkese sesleniyoruz, Suriye halkı için desteklerimizi sunalım. Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere halkın tüm kesimini kampanyaya katılmaları için çağrıda bulunuyoruz. Kampanyaya katılmak isteyenler özellikle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ve tüm BDP belediyelerine yardımlarını ulaştırabilecek" diye konuştu.

Açıklamaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Hafize İpek ve Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran da katıldı.

Muhabir: Nurten Aslan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement