Suriyeli Mazlumlara "Fener" Oldular - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Mazlumlara "Fener" Oldular

Deniz Feneri Derneği, yaklaşık 5 yıldır ülkelerinde süren iç savaş nedeniyle mağdur olan Suriyelilere ilk günden bu yana destek veriyor.

23.07.2015 11:36

CEM GENCO - Deniz Feneri Derneği, yaklaşık 5 yıldır ülkelerinde süren iç savaş nedeniyle mağdur olan Suriyelilere ilk günden bu yana destek veriyor.

Türkiye ve dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerini sürdüren dernek, Suriyeli ihtiyaç sahiplerini de yalnız bırakmıyor.

Dernek, başta Türkiye olmak üzere Almanya, Avustralya, ABD, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Fas, Dubai, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Kosova, Libya, Katar, Malezya, Mısır, Moldova, Romanya ve Sudan gibi ülkelerdeki hayırseverlerce gönderilen yardımları, Suriyelilere ulaştırıyor.

Derneğin Genel Başkanı Mehmet Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milyonlarca Suriyelinin evini terk ederek yollara düştüğünü, dilini, kültürünü bilmedikleri topraklarda hayata tutunmaya çalıştığını söyledi.

Suriyelilerin büyük kısmının birçok güçlükle ayakta kalma mücadelesi verdiğine işaret eden Cengiz, derneklerinin, savaşın ilk günlerinden beri aynı duyarlılıkla Suriyelilere yardım yaptığını anlattı.

Her türlü temel insani ihtiyaç malzemelerini Suriyelilere ulaştırdıklarını vurgulayan Cengiz, İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Şanlıurfa ve Antalya'daki şube ve temsilcilikleri ile Kilis'teki ofisleri aracılığıyla organize edilen yardım dağıtımlarına, gönüllülerin de büyük katkı verdiğini dile getirdi.

"Suriye halkının yanında olmayı sürdüreceğiz"

Cengiz, şimdiye kadar Suriye'deki yaklaşık 200 bin çocuğa destek sağladıklarını, ayrıca Türkiye'deki ailelere hizmet götürdüklerini bildirdi.

Suriye halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirten Cengiz, şunları kaydetti:

"Türkiye ve ülkelerindeki Suriyeli mağdurlar için adak ve kurban eti, ambulans, battaniye, bebek maması, eğitim malzemesi, ev eşyası, giyim, gıda, hastane ekipmanı, ilaç, jeneratör, kömür, kumaş, kamyonet, prefabrik afet evi, ranza, tekerlekli sandalye, temizlik malzemesi, tıbbi ve medikal malzeme, tüp, ısıtıcı ve yatak yardımları yapıldı. Suriye'den gelen yaralılar da Türkiye'deki hastanelerde tedavileri yapıldıktan sonra 'yaralı evleri'ne yerleştiriliyor. Derneğimiz, yaralı evlerinde günlük ekmek, gıda, battaniye ve ilaç ihtiyaçlarını karşılıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Mazlumlara 'Fener' Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement