Torbalı Belediyesi Yatırımcı Çekmek İçin Tümexpo Fuarına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Torbalı Belediyesi Yatırımcı Çekmek İçin Tümexpo Fuarına Katıldı

Torbalı Belediyesi Yatırımcı Çekmek İçin Tümexpo Fuarına Katıldı

Torbalı Belediyesi, uluslararası yatırımcıların dikkatini çekmek, ilçenin potansiyelini yeni girişimcilere tanıtmak amacıyla, TÜMSİAD tarafından 3.’sü düzenlenen TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarı’na katıldı.

24.10.2015 11:09

Torbalı Belediyesi, uluslararası yatırımcıların dikkatini çekmek, ilçenin potansiyelini yeni girişimcilere tanıtmak amacıyla, TÜMSİAD tarafından 3.'sü düzenlenen TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarı'na katıldı.

Torbalı Belediyesi, İstanbul Kongre Merkezi (ICC)'nde TÜMSİAD tarafından 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında bu yıl 3.'sü düzenlenen TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda stant açtı. Uluslararası yatırımcıların dikkatini çekmek için açılan stant, firma temsilcilerinin ilgi odağı oldu. Torbalı Belediyesi fuardaki stantta ise, ilçe doğal güzelliklerini yansıtan görseller kullandı. Stantta görev alan personeller, hazırladıkları görselleri ziyaretçilerle paylaşarak, yöresel yiyeceklerden de ikram etti.

Başta ulaşım, altyapı ve bürokrasi olmak üzere yerli ve yabancı firmaların beklentilerini, önceliklerini bildiklerini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "İlçemiz sadece Türkiye'nin değil, uluslar arası çok büyük markaların yatırım yaptığı bir çekim merkezi. 700 dolayındaki fabrika ile en çok vergi ödeyen bir ilçeyiz. İşsizlik sorununa çözüm bulmuşuz. Çok hızlı nüfus artışı ve orantısız göçe rağmen göçlerle güçleniyoruz. Artık Torbalı'nın daha büyük adımlar atması, yatırımcılara bilinirliğini daha çok anlatması lazım" dedi.

"YATIRIMCININ AYAĞINA GİDECEĞİZ"

Yatırımcının ayağına kadar gideceklerini, dünyada yatırımcı çekme rekabetinin bunu gerektirdiğini vurgulayan Başkan Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkelerin değil kentlerin, markaların yarıştığı değer oluşturduğu, rekabetin yüksek, yatırımcının hassas olduğu bu süreçte belediyelere büyük iş düşüyor. Yatırımcıyı bürokrasiye boğmadan önünü açmamız gerekiyor. Torbalı bu anlamda 400-500 yeni fabrika için uygun potansiyel alan oluşturma hazırlığında" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı Belediyesi Yatırımcı Çekmek İçin Tümexpo Fuarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement