Ttb: Türkiye Devleti de Masum Değildir - Son Dakika
Güncel

Ttb: Türkiye Devleti de Masum Değildir

TTB Merkez Konseyi Üyesi Deniz Erdoğdu "Kadın bedeni ve ruhuna yapılan saldırıların en iğrenç biçimlerini uygulayanlar, IŞİD çeteleri ve göz yuman malum devletlerdir.

22.08.2014 14:26

TTB Merkez Konseyi Üyesi Deniz Erdoğdu "Kadın bedeni ve ruhuna yapılan saldırıların en iğrenç biçimlerini uygulayanlar, IŞİD çeteleri ve göz yuman malum devletlerdir. Türkiye Devleti de, masum değildir" dedi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'li kadınlar, Irak Şengal bölgesinde IŞİD saldırılarında öldürülen ve pazarlarda satılan kadınlara ilişkin olarak ortak basın toplantısı düzenlendi.

Kurumlar adına açıklamayı okuyan Erdoğdu, tüm savaşlarda olduğu gibi Irak ve Suriye'de de en çok kadınlar ve çocukların zarar gördüğüne dikkat çekerek, "Kadın bedeni ve ruhuna yapılan saldırıların en iğrenç biçimlerini uygulayanlar, IŞİD çeteleri ve göz yuman malum devletlerdir. Türkiye Devleti de, masum değildir. Çünkü; AKP hükümetinin IŞİD çetelerine destek verdiği bilinmekte, zaten aksini de iddia etmemektedir. Sınırlardan ülkeye geçmeye çalışanların bir kısmına izin verilmemekte, hatta katledilmesine seyirci kalınmaktadır. Kamplarda ve dışında yaşayanlara yeterli sağlık, barınma gibi planı olmadığı gibi, istismar engellenmemektedir. Metropollerde artan ırkçılığa sessiz kalınmaktadır" dedi.

Şengal bölgesinde IŞİD tarafından yapılan saldırıların yaklaşık bir aydır sürdüğünü belirten Erdoğdu şunları kaydetti:

"Binlerce Ezidi kadın ve çocuk katledildi, göç yollarında açlık ve susuzluktan dolayı öldü. Ele geçirilenler savaş ganimeti olarak pazarlarda çarşafların içine sokulup, zincirlere bağlanıp cariye/ köle olarak satıldı. Şengal Dağı'na sığınanlar ise açlık ve susuzlukla terbiye etmeye çalışılmaktadır.Çocuklar hep oyun ister, şarkılar öğrenir. Oysa yaşadıkları topraklarda mermiler, toplar, mayınlar ve tanklar dolaşıyor ve karanlığın haritası çiziliyor.Soykırım, zorla din değiştirme, katliam ve zulmün adı IŞİD denilen paravan çete olmuştur. Ortadoğu'nun kadim halklarından ve inançlarından olan Ezidilik, İslam'cılık adına cani çetelerce kırıma uğratılmaktadır. Çetecilerden kaçarak Şengal Dağı'na sığınan Ezidi kadınlar bir ağaç gölgesi dahi bulamamakta, Rojava'ya, Silopi'ye canlarını atmak için 100 km'lik yolu yalın ayak kat etmek zorunda kalmaktadır.Türkiye'ye ulaşabilen Ezidi kadınları bekleyen kader ise küçük yaşta evlendirilmek, kuma gitmek, istemediği evliliklere zorlanmak ya da kadın tacirlerinin eline düşmek, taciz, tecavüz olabilmektedir ne yazık ki. Ya da ucuz iş gücü olarak kullanılmaktadır."

-"SAVAŞLARA VE KADIN KIRIMLARINA İZİN VERMEYECEĞİZ"-

Ortadoğu'yu yeniden dizayn edenlere boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Erdoğdu, "Şimdi IŞİD çetelerini gizliden destekleyen AKP iktidarından, fırsatçı, sinsi devletlerden hesap soruyoruz. Bu savaşta payı olan başta AKP iktidarı olmak üzere tüm devletlere sesleniyoruz. Birleşmiş Milletler'in de aralarında olduğu uluslararası kurumlara çağrıda bulunuyor, katliamları durdurun, savaşı bitirin diyoruz. Ortadoğu'da savaşlara ve kadın kırımlarına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ttb: Türkiye Devleti de Masum Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement