Turizm Haftası - Son Dakika
Güncel

Turizm Haftası

Giresun'da, Turizm Haftası dolayısıyla kentin yöresel gıda ve eşyalarının tanıtıldığı stantlar açıldı.

15.04.2016 13:08

Giresun'da, Turizm Haftası dolayısıyla kentin yöresel gıda ve eşyalarının tanıtıldığı stantlar açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hulisi Güleç, Atatürk Meydanındaki programın açılışında yaptığı konuşmada, Turizm sektörünün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en hızlı büyüyen sektörlerden biri olduğunu söyledi.

Karadeniz'de bulunan 23 yaylanın turizm merkezi ilan edildiğini hatırlatan Güleç, "Kümbet, Kulakkaya, Bektaş ve Sis Dağı yaylalarımız en önemlileri arasında yer almaktadır. Günümüzde artık büyük bir ilgi görmeye başlayan yayla turizmi gelecekte de en çok ilgi gören turizmin başında gelecektir" dedi.

Güleç, Şebinkarahisar ilçesindeki Meryemana Manastırı'nın, Trabzon'daki Sumela Manastırı'ndan sonra Türkiye'deki en büyük ikinci manastır olduğuna dikkati çekerek, ilçenin kale, Taşhan, Licese, Asarcık, Turpçu ve Göynük Kiliseleri, Fatih, Kurşunlu, Behramşah Camileriyle inanç turizminin merkezi olmaya hazır olduğunu kaydetti.

Doğu Karadeniz'de üzerinde insan yaşayabilen tek adanın Giresun'da olduğunu belirten Güleç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünyadaki en iyi kuru yemişlerden fındığın en güzeli ve en kalitelisinin Giresun'da yetiştiğini, şehrimizin bol yağış alması nedeniyle yetişen zengin bitki türlerinden oluşan mutfağımız ile yemeklerimizin ülkemizde ve dünyada çok ilgi gördüğünü unutmayıp bunları turizmde fırsata dönüştürmeliyiz. Tüm bu saydıklarım Giresun'un turizmini canlandırmaya yeter de artar bile."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizm Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement