Ünye Mesleki Eğitim Merkezinin Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

Ünye Mesleki Eğitim Merkezinin Faaliyetleri

Ünye Mesleki Eğitim Merkezi, Küçük Sanayi Sitesindeki yeni yerinde hizmete devam ediyor.

13.02.2016 13:17

Ünye Mesleki Eğitim Merkezi, Küçük Sanayi Sitesindeki yeni yerinde hizmete devam ediyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, merkezi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Erdem'e, Merkez Müdürü İsa Ürer ile Ünye Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Özkan eşlik etti.

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imzalanan protokole göre binanın Mesleki Eğitim Merkezinin kullanması için bedelsiz olarak tahsis edildiğini söyledi.

Binanın güzel bir onarımdan geçtiğini, emeği geçen herkesi kutladığını belirten Erdem, "Buradaki çıraklara ve ustalara hitap eden bir okul. Ünye Küçük Sanayi Sitemizin talebi üzerine ismini de Ünye Küçük Sanayi Sitesi Mesleki Eğitim Merkezi olarak değiştirmek için Valiliğimize sunduk. Onaylanması durumda isim bu şekilde olacak" dedi.

Merkez Müdürü Ürer ise ilçede 29 yıl önce açılan ve çeşitli binaları kullanan merkezin, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde Küçük Sanayi Sitesinde hizmete devam ettiğini anlattı.

Usta öğreticilik, ustalık ve kalfalık eğitimlerinin verildiği merkezin, Ünye'nin yanı sıra Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerine de hizmet verdiğini ifade eden Ürer, "Merkezimiz açıldığı günden Aralık 2015'e kadar geçen sürede 574 usta öğreticilik, 2 bin 556 ustalık belgesi ve 2 bin 704 kalfalık belgesi vermiştir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünye Mesleki Eğitim Merkezinin Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement