Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları Toplantısı" - Son Dakika
Güncel

Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları Toplantısı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıdan görüntü AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi'nin konuşması "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları Toplantısı" AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Çelebi: "Bizim devleti eleştirdiğimiz kadar çıkıp PKK'yı da eleştirmemiz lazım. Eğer PKK, Kürt toplumunu temsil etmiyorsa, bizim bunu söylememiz lazım." AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi, "Bizim devleti eleştirdiğimiz kadar çıkıp PKK'yı eleştirmemiz lazım. Eğer PKK Kürt toplumunu temsil etmiyorsa, bizim bunu söylememiz lazım." dedi.

17.04.2016 19:31

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantıdan görüntü

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi'nin konuşması "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları Toplantısı"

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Çelebi:

"Bizim devleti eleştirdiğimiz kadar çıkıp PKK'yı da eleştirmemiz lazım. Eğer PKK, Kürt toplumunu temsil etmiyorsa, bizim bunu söylememiz lazım."

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi, "Bizim devleti eleştirdiğimiz kadar çıkıp PKK'yı eleştirmemiz lazım. Eğer PKK Kürt toplumunu temsil etmiyorsa, bizim bunu söylememiz lazım." dedi.

Çelebi, AK Parti İl Başkanlığı'nca bir otelde düzenlenen "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" toplantısında konuşulan sorunların rapor olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ileteceklerini bildirdi.

Toplantıda, bölgede yaşanan olaylar ile ilgili sivil toplum örgütlerin görüşlerini rapor haline getirmek için toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Çelebi, özgür bir ortamda herkesin devleti eleştirebileceğini ifade etti.

"Ama bizim devletti eleştirdiğimiz kadar çıkıp PKK'yı da eleştirmemiz lazım. Eğer PKK Kürt toplumunu temsil etmiyorsa, bizim bunu söylememiz lazım." diyen Çelebi, şöyle devam etti:

"Kürtlere kimlik kazandıran Recep Tayyip Erdoğan oldu. Daha önce bu ülkede hiçbir Allah'ın kulu (Ben Kürt'üm) diyemiyordu. Bizim şuanda gezdiğimiz 18'inci il. Biz Erzurum'dan Ağrı'ya varana kadar en az 10 yerde ayakkabımızı çıkarmak kaydıyla arama noktalarında üzerimiz aranıyordu. AK Parti geldikten sonra ilk bir ay içerisinde olağan üstü hal uygulaması kaldırıldı. Daha önce cezaevine giren insanlar annesiyle eşiyle Türkçe dışında konuşamıyordu."

"Bu devlet bizim son kalemizdir"

Sokağa çıkma yasağı uygulandığı bölgede AK Parti'nin dışında vatandaşlara kimsenin sahip çıkmadığını vurgulayan Çelebi, "Biz şimdiye kadar ilçelere genel merkezden 7 yardım gönderdik. Bu Devlet-i Aliye-yi Osmaniye'nin son bakiyesidir. Bu devlet, bizim son kalemizdir. Eğer bu devlete en ufak bir şey olursa bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Suriye'de bir şey olduğu zaman oradakiler biliyor ki bu devlet, Devlet-i Aliye-yi Osmaniye'nin son bakiyesi olduğu için bu topraklar ona aittir. Biliyor ki gidebilecek bir yeri var. İran ve Irak'ta da olduğu zaman öyle ama Türkiye'de bir şey olursa siz nereye gideceksiniz?" diye konuştu.

Devletin terör örgütü PKK'nın silah bırakmasını istediğini işaret ederek, "Bu iş Kürtlerin STK'larına ve bizlere düşüyor. Bunların kim varsa kapı temsilcilerine siz yanlış yapıyorsunuz? demeliyiz. Bu hükümet ne istediyseniz size verdi, ne istiyorsunuz gelin, bize söyleyin siz aracılığı yapın. Bu cennet vatanımıza sahip çıkalım bizim birbirimizden başka sahibiz yok." ifadesini kullandı.

"HDP milletvekilleri halkı sormuyor"

AK Parti eski İzmir Milletvekili Rıfat Sait de birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, Türkiye'de sadece Kürtlerin değil, Kürtler kadar diğer tüm kesimlerin mağdur olduğunu bildirdi.

Siirt Tabip Odası Başkanı Ekrem Bilek, HDP'nin, demokratik süreçte sınıfta kaldığını ve HDP'nin terörden mağdur olan vatandaşlara yardımcı olmadığını aktararak, "Zaten HDP Milletvekilleri halkı sormuyor. Onlar adına siyaset yapan HDP'nin belediye başkanı ve milletvekilleri hiç ilgilenmiyor. Mevcut Kürt sorununun çözülmediği sürece, bölgenin sağlık, eğitim ve ekonomik sorunlarının çözülmesi mümkün değil." dedi.

Toplantıda, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ve AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Yalçın Özdemir de bir konuşma yaptı.

Yeni Türkiye\'de Sivil Toplum Buluşmaları Toplantısı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement