24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Siirt Valisi Aydın'ın himayelerinde kurulan "Botan Efsanesi" adlı grup özel gösteri düzenledi

25.11.2013 14:28

Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın himayelerinde kurulan Siirt Gösteri Sanatları Topluluğunca (Botan Efsanesi), 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel gösteri düzenlendi.

Sahneyeye ilk olarak 1 Eylül'de Siirt Feshane Günleri'nin Haliç Kongre Merkezindeki gala gecesinde çıkan ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın beğinisini kazanan Botan Efsanesi ikinci gösterilerini öğretmenlere sundu.

14 Eylül Kapalı Spor Salonundaki etkinliğe katılan öğretmenler ve aileleri gösteriye yoğun ilgi gösterdi.

Vali Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada, Siirt'in kültürünü tanıtmak amacıyla Siirt Gösteri Sanatları Topluluğunu kurduklarını ifade ederek, öğrencileri sahnedeki performanslarından dolayı kutladı.

Dans grubundaki öğrencilerin ailelerinden kendilerine bir emanet olduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz çok güzel bir gösteri sahneledi. Bundan dolayı tüm öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ederim. Çünkü evlatlarını bize emanet ettiler. Bu çocuklar her zaman bize emanettir. İnşallah çok yakında bu ekip Türkiye genelinde Siirt'i tanıtacak. Gösteride savaşın ne kadar kötü olduğu anlatılıyor. Artık, 'Savaş olmasın, kavga olmasın' istiyoruz" dedi.

Vali Aydın, bu konuda en büyük görevin kızlara ve annelerine düştüğünü anlatarak, "Çünkü ana yüreği çok hassastır. Ana yüreği ağlayan bir çocuğu ağlayan bir evladı bilendir" diye konuştu.

Etkinliğin sonunda dansçılara çiçek veren Vali Aydın, Siirt Gösteri Sanatları Topluluğunun yönetmeni Sezgin Aydın'a da plaket sundu. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement