Antalya Kadın Zirvesi 13 Ekim'de - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalya Kadın Zirvesi 13 Ekim'de

Antalya Kadın Zirvesi 13 Ekim\'de

Altın Portakal 'kadına şiddete son!' diyor

06.10.2011 13:33

AntalyaBüyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyledüzenlenen 48.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali programındayer alan "1. Antalya Kadın Zirvesi" 13 Ekim'de AntalyaDedeman Otel'de gerçekleşecek.

1.Antalya Kadın Zirvesi'nde "kadına yönelik şiddet" konusu ele alınacak;kadının sinemadaki yeri ve toplumsal hayatta karşılaştığı zorluklartartışılacak

AntalyaBüyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya Valisi AhmetAltıparmak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafındanaçılışı yapılacak Zirve'de; sivil toplum kuruluşları, bilim insanları,siyasetçiler, sanatçılar ve medya mensupları arasından konunun uzmanlarıkonuşmalar yapacak.

Sivil Toplum temsilcilermiz ve bilim insanlarımız nediyor?

Açılışkonuşmalarının ardından başlayacak 1. Paneli Prof. Dr. Aysel Çelikel (ÇYDDBaşkanı) yönetecek.

"SivilToplum Kuruluşlarımız ve Bilim İnsanlarımız Ne Diyorlar?" sorusunayanıtların aranacağı ilk panelin Konuşmacıları Muazzez İlmiye Çiğ (Sümerolog– Tarihçi), Prof. Dr. Yıldız Ecevit (Odtü Kadın Çalışmaları Ana BilimDalı Başkanı), Prof. Dr. Şahika Yüksel (İstanbul Üniversitesi Tıp FakültesiPsikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Ve Türk Psikiyatri Derneği Üyesi), Canan Güllü (Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı), Av. Elif Uysal Erkol (AnkaraBarosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı), Canan Arın (Mor Çatı KadınSığınağı Vakfı), Prof. Dr. Gülser Öztunalı Kayır (Antalya Kent KonseyiKadın Meclisi Temsilcisi).

Siyasetçiler, sanatçılar, gazeteciler ne diyor?

Aynıgün saat 14.00'te başlayacak olan ve "Siyasetçilerimiz,Sanatçılarımız ve Medyamız Ne Diyorlar?" sorusuna yanıtların aranacağı 2.paneli Zeynep Oral (Gazeteci – Yazar) yönetecek. Panelin konuşmacılarıGüldal Akşit (AKP Kadın Kolları Genel Başkanı), Gülsün Bilgehan (CHP AnkaraMilletvekili), Şafak Pavey (CHPİstanbul Milletvekili), Prof.Dr.Av.MetinFevzioğlu (Akademisyen, Ankara Barosu Başkanı), Yazgülü Aldoğan (Gazeteci– Yazar), Kamile Yılmaz (Gazeteci – Yazar).

Saat17.00'de 1. Antalya Kadın Zirvesi'nin "SonuçBildirgesi" görüşülüp onaylanacak. Onaylanan bildirge, kitaplaştırılarakokurlarla buluşturulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Antalya Kadın Zirvesi 13 Ekim'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement