Çerkes Karadağ'ın Yaratıcı Fotoğraf Dizisi Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Çerkes Karadağ'ın Yaratıcı Fotoğraf Dizisi Okurlarıyla Buluştu

Çerkes Karadağ\'ın Yaratıcı Fotoğraf Dizisi Okurlarıyla Buluştu

Usta Fotoğraf Sanatçısı Çerkes Karadağ'ın Yaratıcı Fotoğraf Dizisi, üç kitabıyla kitapçı raflarında yerini aldı.

17.05.2016 16:40

Fotoğraf sanatı meraklılarının heyecanla beklediği Fotoğraf Sanatçısı Çerkes Karadağ'ın Yaratıcı Fotoğraf Dizisi serinin ilk üç kitabıyla kitapçı raflarında yerini aldı.

Öteki Yayınlarından çıkan Yaratıcı Fotoğraf Dizisi'nin ilk üç kitabı; Fotoğraf Nedir, Kamera Bakışı, Fotoğrafın Yüzyılı adlarıyla kitapçılarda yerini aldı.

Yaratıcı Fotoğraf Dizisi'nin birinci cildi olan "Fotoğraf Nedir" kitabında Çerkes Karadağ, görüntü çerçevesine, başka bir ifadeyle zamanın anlık kesitlerine sığdırılan görüntüler üzerinde bir tartışma yaratarak, özünde fotoğrafların gerçeği bağlamından nasıl kopardığını ele alıyor. Çerkes Karadağ, zamanın izlerini taşıyan fotoğrafların kaynaklık ettiği öyküler çerçevesinde, yaratılan büyüye bir açıklık kazandırırken, aynı zamanda görüntüler üzerinden oluşturulan gerçeğe ilişkin kurmaca tasarımlara ve manüpüle edilmiş gerçekliklere verilecek uygun yanıtlara dikkatimizi çekiyor.

Yaratıcı Fotoğraf Dizisi'nin 2. kitabı olan Kamera Bakışı kitabında Karadağ, tayin edici bakışın bir yönüyle zaman üreten bir bakış olduğunu vurgulamakta, öte yandan tarihsel süreç içinde bir zaman kesitinin anlamlı göstergesi yapılan görüntünün, aslında bizzat zamanı öğüten bir mekanizmaya nasıl dönüştürüldüğüne açıklık kazandırıyor.

Çerkes Karadağ, dizinin 3. Kitabı Fotoğrafın Yüzyılı kitabında ise, görüntülerin evrim geçirirken, aynı zamanda nasıl bir zihniyet dönüşümüne yol açtığını dikkatimize sunuyor. Fotoğrafların başta görme olmak üzere zihnin işleyiş ve kavrayışına ve insanlar ile nesneler arasında geliştirilen güçlü uyumun varlığına bir açıklık getirdiğini mercek altına alıyor. Karadağ kitabında, sosyal paylaşım ortamının yol açtığı provokatif görselliğin bir gösteri toplumunun yaratılmasına yol açmakla kalmayıp, bireyleri sorgulamadan alımlayan bir kimliğe nasıl soktuğuna açıklık getiriyor.

Fotoğraf sanatının düşünsel alanında sayılı eserlerden olan Karadağ'ın kitapları fotoğraf meraklıları tarafından ilgiyle karşılanırken, kitapların Türkiye'de fotoğraf sanatı belleğine temel kaynaklık edeceği belirtiliyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Çerkes Karadağ'ın Yaratıcı Fotoğraf Dizisi Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement