Çukurova'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Çukurova'da Kültür Sanat

Çukurova\'da Kültür Sanat

13. Adana Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, birçok oyuna ev sahipliği yapacak.

31.03.2011 10:42

13. Adana Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, birçok oyuna ev sahipliği yapacak.

Festival kapsamında, Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde yarın, 2 ve 3 Nisan tarihlerinde İstanbul Devlet Tiyatrosunun

"Ölüleri Gömün" adlı oyunu izlenebilecek.

Romanya'dan "Radu Stanca" Sibiu Ulusal Tiyatrosu, 4 ve 5 Nisan'da

"Elektra", Tiyatro Kare 6 Nisan'da "Leyla'nın Evi", İstanbul Halk Tiyatrosu 7 ve 8 Nisan'da "Alevli Günler" oyunlarını sahneleyecek.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), yarın, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde ve solist Valfrido Ferrari'nin piyanosu eşliğinde, Beethoven'ın "Piyano Konçertosu" ve

"Senfoni No. 4" eserlerini seslendirecek.

Cengiz Savaşçı'nın eserlerinden oluşan ve 28 Mart'ta 75. Yıl Sanat Galerisi'nde açılan resim sergisi, 12 Nisan'a kadar görülebilecek.

-MERSİN-

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), birçok türkü arasından seçilen eserlerden oluşan "Folklorama" müzikli gösterisini sahnelemeye devam ediyor.

Müzik yönetmenliğini Serdar Yalçın'ın yaptığı 2 perdelik eser, 2 Nisan Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunacak. Rejisini Yaşar Esgin, koreografisini Levent Güngör, dekorunu Seyhan Atamer, kostümlerini Alev Tol, ışık düzenini Tarı Deniz'in hazırladığı eserde, Hicran Evşen, Pınar Olgun Güven, Gülçin Altaş, Neslihan Ulaş, Gülden Berber, Nihan Çetin, Ziya Humar, Korhan Dinçer ve Özkan Çavdaroğlu solist olarak sahne alacak.

MDOB, Giacomo Puccini'nin "Tosca" operasını son kez sahneleyecek. Librettosunu Luigi Illica ve Giuseppe Giacosa'nın yazdığı, konuk rejisör Önder Gökseven'in sahneye koyduğu eser, 5 Nisan Salı günü Kültür Merkezi'nde yeniden sanatseverlerin beğenisine sunulacak.Orkestrasını Vlademir Lungu'nun yöneteceği, korosunu Oleg Constantinov'un çalıştırdığı eserin kostüm ve dekoru Gülden Sayıl'a, ışık tasarımı ise Ali Dedekargınoğlu'na ait. Eserde başlıca rolleri Işıl Azaz, Hakan Bölükbaşı, Vladimir Dragoş, Hasan Berk, Ufuk Kasar, Mustafa Özer, Korhan Dinçer ve Zindancı'da Hulusi Polat paylaşıyorlar.

MDOB, Japonya'da "en iyi koreografi" ödülü alan Çaykovski ve Rahmaninov'un müziklerinin kullanıldığı "İlişkiler" balesini sahneleyecek.

Prömiyer ve galası ilgi gören Mehmet Balkan'nın koreografisini yaptığı, Lale Balkan'ın sahneye koyduğu eser, 7 Nisan Perşembe günü sanatseverlerle yeniden buluşacak. Dekor ve kostüm tasarımını Tayfun Çebi, ışık düzenini Tarı Deniz, video tasarımını ise Şafak Türkel gerçekleştirdiği eserde, başlıca rollerde Özlem Şenormanlılar, Miray Boyacıoğlu, İsmail Şereflioğlu, Ender Üçdemir, Irakli Bakhtadze, Derya Özbakır ve Selgan Çavdaroğlu'nun rol alıyor.

-HATAY-

John Gutton'un yazdığı ve Sezgin Kadıoğlu'nun yönettiği, 2 perdelik komedi oyunu "The Bahriyeli", 3 Nisan Pazar günü Antakya Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Antakya Belediyesi Şehir tiyatrosu oyuncularınca hazırlanan "Masal Kahramanları Okuyor" adlı oyun, 6 Nisan Çarşamba günü Antakya Belediyesi Oda Tiyatrosunda sahnelenecek.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çukurova'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement