Kazak yazar Abdik'e Edebiyat Ödülü - Son Dakika
Kültür Sanat

Kazak yazar Abdik'e Edebiyat Ödülü

Kazak yazar Abdik\'e Edebiyat Ödülü

Kazak yazar Tölen Abdik'e "Türk Dünyasında Yılın Edebiyat Adamı Ödülü" verildi.

17.02.2014 16:08  Güncelleme: 10:47

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Eskişehir Valiliği ve Avrasya Yazarlar Birliği'nin iş birliğinde, Eskişehir'de gerçekleştirilen "VI. Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi"nde Kazak yazar Tölen Abdik'e "Türk Dünyasında Yılın Edebiyat Adamı Ödülü" verildi.

Eskişehir'de bir otelde düzenlenen kongrede Abdik'e ödülünü veren Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, yaptığı konuşmada, benliğimizi ve kültürümüzü kaybetmemek yolunda hayatını adayan Abdik'e teşekkür etti.

Abdik ise böylesine önemli bir ödülü almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Eserlerini değerlendirerek kendisine ödül verenlere teşekkür eden Abdik, şöyle konuştu:

"Bu kongreyi düzenleyen Tuna'ya, Kazakistan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymabayev'e, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'a ve Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yakup Ömeroğlu'na şükranlarımı sunuyorum. Edebiyat insanın ruhunu ve manevi boyutunu temizleyen büyük bir olaydır. Bu temizliğe, insanı yetiştiren, değişik ufuklara ulaştıran, bu dünyaya sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Kültür, edebiyatçılar için büyük bir değerdir. Gelişen ülkeler kültüre ne kadar önem veriyorsa bizler de Türk dünyası olarak bu kültüre önem vermeliyiz."

Ödüle, 2011'de Türk yazar Ali Akbaş, 2012'de Azerbaycanlı yazar Anar Rızayev, layık görülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kazak yazar Abdik'e Edebiyat Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement