Van Kalesi'nde Arp Konseri - Son Dakika
Kültür Sanat

Van Kalesi'nde Arp Konseri

Van Kalesi\'nde Arp Konseri

Ünlü Arp Sanatçısı Tara Jaff Van Kalesinde Muhteşem Bir Konser Verdi.

01.07.2010 14:09

VAN Belediyesi tarafından 1'si düzenlenen Van Gölü Kültür-Sanat ve Doğa Festivali kapsamında dünyaca ünlü Arp sanatçısı Tara Jaff Van Kalesinde muhteşem bir konser verdi.

Van Belediyesi tarafından birincisi düzenlenen Van Gölü Kültür-Sanat ve Doğa Festivali kapsamında dünyaca ünlü Arp sanatçısı Tara Jaft sahne aldı. Tarihi Van Kalesi surları altında verilen konsere, Van Vali Yardımcısı Halil Berk, BDP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, BDP İlçe Başkanı Cüneyt Çaniş STK Başkanları ve yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Tara Jaff verdiği konserde Kürtçe, Farsça ve Soranice seslendirdiği şarkılarla dinleyenleri kendine hayran bırakırken, sevenlerine ise unutulmaz bir gece yaşattı.

Van Gölü Kültür-Sanat ve Doğa Festivali açılış konuşmasını yapan Van Belediyesi Başkanı Bekir Kaya Türkiye'nin önemli bir dönemeçten geçtiğini söyledi. Başkan Bekir Kaya "Türkiye ve bölgemiz bu günlerde çok önemli günler yaşıyor. Bugün Van'da yaptığımız bu festival kanayan yaraya belki de küçük bir melhem olur. Burada bulunan tüm halkımızın da aynı düşünce ve inanç içinde olduğuna eminim. Bu halk artık dini inancını kültürünü dilini diğer halklar gibi artık özgür bir şekilde yaşamak istiyor. Bu istemimizide festival boyunca gür bir şekilde dile getireceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Van Kalesi'nde Arp Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement