Vatan Kalbinin Attığı Şehir: - Son Dakika
Kültür Sanat

Vatan Kalbinin Attığı Şehir:

Vatan Kalbinin Attığı Şehir:

Müşterileri için seyahat bileti sağlamanın yanı sıra gidilecek yerlerle ilgili 'nerede ne yenir', 'yapmadan dönmeyin' gibi rehberlik hizmetleri de sunan Biletall, bu kez bizleri tarih yolculuğuna çıkarıyor.

03.08.2016 14:20

Türkiye'nin online bilet markası Biletall; vatanımıza sahip çıktığımızı tüm dünyaya gösterdiğimiz bu özel günlerde bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale'yi henüz görmeyenler ve tekrar yaşamak isteyenler için gezdi.

Her hafta Türkiye'nin bir şehrini gezip yolculara önemli bilgiler paylaşan Biletall gezgini, bu kez içinde bulunduğumuz sürecin anlam ve önemine binaen atalarımızın yurdu kurtarmak uğruna şehit düştüğü Çanakkale'yi gezdi. İşte bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Savaşı'nın efsaneleşen yerleri…

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ

Çanakkale Boğazı çevresinde Osmanlı Devleti ile itilaf devletleri arasında geçen savaşta yaşamını yitiren 253 bin şehidimiz için inşa edilen Çanakkale Şehitliği, Çanakkale'ye gelindiğinde ilk ziyaret edilmesi gereken yerdir.

ÇANAKKALE ŞEHİTLER ABİDESİ

Dört sütun üzerine oturtulan abide, milletimizin sağlam temellere dayandığını ve yıkılmaz olduğu anlamını taşıyor. Uzaktan bakıldığında da Mehmetçiğin M harfi şeklinde gözüken anıtın tavanına mozaikten Türk bayrağı işlenmiştir. Çanakkale savaşlarında şehit düşen yaklaşık 253 bin şehidimizi simgeleyen abidelerin en görkemlisidir.

ÇANAKKALE SAAT KULESİ

Çanakkale'nin simgelerinden bir tanesi olan Çanakkale Saat Kulesi oldukça görkemlidir. Saat kulesi, 1896 yılında II.Abdülhamit döneminde İtalyan Başkonsolosu'nun katkısıyla Cemil Paşa tarafından yaptırılmıştır.

CONKBAYIRI

Mehmetçiğin, Anzak birliklerini geri püskürtüp, kahramanlık destanını yazdığı yerdir. Aynı zamanda tam da burada kalbine bir şarapnel parçası isabet eden Atatürk, cebindeki saat sayesinde mutlak bir ölümden kurtulmuştur.

ÇANAKKALE ARKEOLOJİ MÜZESİ

Çanakkale'de birbirinden eşsiz müzeler yer alıyor. Özellikle savaş zamanına ait müzelerin bulunduğu Çanakkale'de kazılarda bulunan eserlerin sergilendiği Çanakkale Arkeoloji Müzesi, oldukça farklı eserlerin yer aldığı bir müzedir. Önemli buluntular kronolojik sıra göz önünde bulundurularak sergileniyor.

DUR YOLCU ANITI

Değirmen Burnu Tabyasının arkasındaki yamaçta yer alan Dur Yolcu Anıtı, Çanakkale'nin vatan kalbinin attığı yer olduğunu hatırlatırken kendinizi o manevi havaya hazırlamanızı sağlıyor. Şair Necmettin Halil Onan'a ait olan Dur Yolcu şiirinin iki mısrası ile iki figürden oluşan anıt, 1960 yılında, bölgedeki garnizonda asteğmen olarak askerlik görevini yapan Seyran Çebi tarafından yaptırılmış. Boğazdan geçen tüm gemiler bu anıtı rahatlıkla görüyor.

KİLİTBAHİR KALESİ

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Kilitbahir köyündeki bu kale, İstanbul'un fethinden sonra şehrin savunulması ve boğazların denetimini sağlamak amacıyla Fatih Sultan Mehmet'in emriyle yaptırılmış. Daha sonra 1541'de Kanuni Sultan Süleyman tarafından restore edilen Kilitbahir Kalesi, 14 Kasım 1980 tarihinde Kültür Bakanlığı tarafından "Korunması Gereken Kültürel Varlık" olarak tescil edilmiş olup bugün halka açık müze olarak kullanılmaktadır.

SEDDÜLBAHİR KÖYÜ

Çanakkale Savaşı'nın en çetin muharebesinin yaşandığı, İngiliz donanmasının tamamını hedef alarak harap ettiği Eceabat ilçesinin bir köyü burası. Şimdilerde ise sıkça ziyaret edilen turistik köyler arasında yer alıyor.

ASSOS

Antik bir liman kendi olan Assos, eski bir volkan konisi üzerine kurulmuştur. İlköğretim merkezi olduğu bilenen Assos'ta zooloji, biyoloji ve botanik konuları üzerine ilk çağda ilk araştırmalar yapılmıştır. Şehrin etrafını çeviren surların bir kısmı halen durmaktadır. Bu antik kenti Çanakkale'ye gelen herkes muhakkak görmeli.

TRUVA ANTİK KENTİ

Milli Park statüsünde bulunan Truva Antik Kenti, Kaz Dağları eteklerinde yer alıyor. Burada Truva atını görebilir, antik medeniyetlerinin başkenti olarak kabul edilen, Truva Antik Kentini gezebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Vatan Kalbinin Attığı Şehir: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement