Fethiye'de Zülfü Livaneli'ye Fahri Hemşerilik Beratı Verildi - Son Dakika
Magazin

Fethiye'de Zülfü Livaneli'ye Fahri Hemşerilik Beratı Verildi

Fethiye\'de Zülfü Livaneli\'ye Fahri Hemşerilik Beratı Verildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde "5.Fethiye Kültür ve Sanat Günleri" kapsamında düzenlenen özel gecede ünlü sanatçı Zülfü Livaneli'ye fahri hemşerilik beratı verildi."5.Fethiye Kültür ve Sanat Günleri" çerçevesinde Antik Telmessos Tiyatrosu'nda ünlü...

03.05.2012 12:19

Muğla'nın Fethiye ilçesinde "5. Fethiye Kültür ve Sanat Günleri" kapsamında düzenlenen özel gecede ünlü sanatçı Zülfü Livaneli'ye fahri hemşerilik beratı verildi.

"5. Fethiye Kültür ve Sanat Günleri" çerçevesinde Antik Telmessos Tiyatrosu'nda ünlü sanatçı Zülfü Livaneli için özel gece düzenlendi. Barış İçin Müzik Vakfı İstanbul Çocuk Orkestrası'nın klasik müzik dinletisinin ardından Fethiye Merkez Atatürk ve Ömer Özyer Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Zülfü Livaneli'nin hayatını anlatan bin tiyatro gösterisi sundu. Babası Mustafa Sabri Livanelioğlu'nun 1940'lı yıllarda Fethiye'de cumhuriyet savcılığı yaptığı ve Zülfü Livaneli'nin çocukluğunun da geçtiği

Fethiye'den kesitler de anlatıldı. Babaannesinin Zülfü Livaneli için "Küçük Keçi" dediği anlarda bu skeçlerde yansıtılınca ünlü sanatçı kahkahalara boğuldu. Yurt içi ve yurt dışında yaşadıkları ve sanatçı ve yazar oluşu ile ilgili anılarının anlatıldığı skeçlerde sanatçı duygulu anlar yaşadı.

Fethiyeli Sanatçı Adem Kazan'ın sanatçının en popüler olan türkülerini de seslendirdiği gecede yaklaşık 4 bin kişi adeta koro görevi yaptı. Gecenin sonunda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Belediye Meclisi'nde alınan karar gereği Zülfü Livaneli'ye Fethiye fahri hemşerilik beratını sundu.

Başkan Saatcı yaptığı konuşmada, "Bedel ödemeden bir yere gelinemiyor. Şuana kadar izlediklerimiz Zülfü Livaneli'yi şehrimizin beratına sahip olma konusunda verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

Geceye eşi Ülker Livaneli ve kardeşi Seyhan Livaneli ile birlikte katılan ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, "Çok duygulandığım bir gece yaşadım. Bütün hayatım bu gecede gözümün önünden geçti. Bize neler yapmışlar da haberimiz yokmuş. Kültürümüzden asla ödün vermememiz gerekiyor. Biz tek vatanımız, bir tek cumhuriyetimiz, bir tek Atatürk'ümüz var. Burayı bırakmıyoruz. Bir yere gitmiyoruz. Kültür ve sanat başlı başına bir barış eylemidir. Kültürün değerini Mustafa Kemal Atatürk en iyi şekilde vermiştir" dedi.

Bu arada Fethiyeli Fotoğrafçı Şükrü Gürel de, fotoğrafçı olan dedesinin yıllar önce Zülfü Livaneli'nin babasının Fethiye'de savcılık yaparken çektiği aile resimlerinin yanı sıra Zülfü Livaneli'nin çocukluk resimlerinden oluşan albümü sununca sanatçı duygulu anlar yaşadı.

Gecenin sonunda Zülfü Livaneli, "Güneş Topla Benim İçin" türküsünü geceye katılan yaklaşık 4 bin kişiyle birlikte söyledi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Fethiye'de Zülfü Livaneli'ye Fahri Hemşerilik Beratı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement