Köstebek İçin Beyoğlu'nu Paris Yaptılar - Son Dakika
Magazin

Köstebek İçin Beyoğlu'nu Paris Yaptılar

Köstebek İçin Beyoğlu\'nu Paris Yaptılar

40 milyon dolar bütçeli 'Köstebek' filmi için Çukurcuma Paris'e benzetildi. Tom Hardy de çekimler için 20 gün İstanbul'da kaldı.

04.02.2012 18:33

Polisiye roman yazarı John Le Carre'nin aynı adlı eserinden esinlenilerek çekilen sinema filmi 'Tinker Tailor Soldier Spy-Köstebek', 10 Şubat'ta birçok ülkeyle birlikte Türkiye'de de vizyona giriyor. Yönetmenliğini Tomas Alfredson'ın üstlendiği filmde yakışıklı oyuncu Tom Hardy'nin yer aldığı birçok sahne İstanbul'da çekildi. Hardy, filmde İngiliz ajan 'Ricki Tarr' rolünde. 40 milyon dolar bütçeli film için Hardy, 20 gün İstanbul'da kaldı. Filmin İstanbul'daki çekimleri, 'Az Celtic' firması tarafından Beyoğlu ve Karaköy'de gerçekleştirildi. Filmin Paris'te geçen sahneleri de İstanbul'da çekilirken bunun için İstanbul sokakları Paris'e benzetildi.

20 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞTI

Çukurcuma'daki dükkanların iç ve dışı Paris'tekilere benzetildi. Filmin Türkiye'deki sanat yönetmeni Deniz Göktürk Kobanbay'a bu konuda 20 kişilik bir ekip eşlik etti.

İstanbul'A TATİL İÇİN GELECEK

Çekim programının yoğunluğu nedeniyle İstanbul'u gezme fırsatı bulamayan Tom Hardy, ilk fırsatta İstanbul'a tatil için gelmek istiyormuş. Hardy, çekim dışındaki zamanında da Asmalımescit'te gezip yemek yemiş.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Köstebek İçin Beyoğlu'nu Paris Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement