Bakan Çağlayan 2 Bin 100 Rakımda İftar Açtı - Son Dakika
Politika

Bakan Çağlayan 2 Bin 100 Rakımda İftar Açtı

Bakan Çağlayan 2 Bin 100 Rakımda İftar Açtı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti'nin yaptıklarını bazılarının hazmedemediğini ifade ederek, "Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, kardeşliğimizi, tek devlet, tek millet, tek bayrak olmamızı hazmedemiyorlar."

01.08.2013 21:53

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti'nin yaptıklarını bazılarının hazmedemediğini ifade ederek, " Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, kardeşliğimizi, tek devlet, tek millet, tek bayrak olmamızı hazmedemiyorlar. Evvel Allah biz onlara hazım etme konusunda yardımcı olacağız. Biz ülkemizi inadına büyüteceğiz, geliştireceğiz" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Erdemli ilçesine bağlı 2 bin 100 rakımda yer alan Sorgun köyüne bağlı Sarı Pınar mevkiinde iftar yemeğine katıldı. Bakan Çağlayan'a AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ile Nebi Bozkurt, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ile partililer eşlik etti. Kıl çadırlar kurulan alanda Yörüklerle birlikte iftarını açan Çağlayan, iftar öncesi yayıkta ayran yaydı. Burada konuşan Bakan Çağlayan, Yörüklerle yaylada ikinci iftarları olduğunu belirterek, "Bugün sizlerle beraber sofranızı paylaşmak, sohbet etmek, sorunlarınızı dinlemek ve sorunlarınıza çözüm bulmak için geldik. Biz seçimden seçime gelenlerden değiliz. Çünkü biz her zaman sizlerle birlikte olmayı kendine bir görev sayan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma arkadaşlarıyız. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan biz çalışma arkadaşlarıyla partiyi kurarken bir şeye söz verdi. 'Biz milletimize hükümdarlık kurmaya, hükmetmeye gelmiyoruz. Biz milletimizin hükümdarı, hizmetkarı olmaya geliyoruz' demişti ve bu sözü uyguluyoruz, uygulamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"SİZLERİN ALIN TERİNE ZARAR GETİRMEYECEĞİZ"

Yörüklere hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Çağlayan, "Her zaman sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyduk. Biz 24 saat sizlerle birlikteyiz. Biz Yörüklerimize, tarımla, hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimize hem gönlümüzü hem de tüm imkanlarımızı açtık. Kaçak hayvan getirilmesi konusunda şunu bilin ki bugün kadar yaptığımız çalışmalar daha çok artarak devam edecektir. Sizlerin alın terinize zarar getirmeyeceğiz. Bizler sizin alın terinizi, göz nurunuzu, emeğinizi önemsiyoruz. Hangi şartlarda çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Bu yüzden tarım ve hayvancılığa verilen önem ve destek hiçbir hükümet döneminde verilmemiştir. Ama biz gerek ekonomide, gerek istihdam da, gerek ülkeye olan bağlığında, sevgisinde hiçbir endişemiz olmayan çiftçimize, köylümüze ve Yörüklerimize sonuna kadar destek olduk, olmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin önünü açacak önemli adımlar attıklarını belirten Çağlayan, "Vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözecek birçok düzenlemeyi ayrı ayrı yaptık. Yeni düzenlemelerle hükümetimizin göz bebeği olan, bir nevi uç beylerimiz olan muhtarlarımızın da maaşlarını iki katına çıkardık. Çünkü onların verdikleri hizmetin kalitesini daha fazla artırmak istiyoruz. Bunun yanı sıra Sarı Keçeli Yörük kardeşlerimizi de unutmadık. Sizlerin iskandan kaynaklanan sorunlarını vardı. Bu sorunda çıkartılan yasayla çözüldü. 60 gün içerisinde ilgili kuruma başvurunuzu yapacaksınız ve ananızın ak sütü gibi helal olan haklarınıza kavuşacaksınız" şeklinde konuştu.

"BİZDEN ÖNCE NAMERDE MUHTAÇ OLMUŞ BİR TÜRKİYE VARDI"

Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, tek devlet, tek millet, tek bayrak olmasını bazı kesimlerin hazmedemediğini vurgulayan Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz onlara hazmetme konusunda yardımcı olacağız. Biz ülkemizi inadına büyüteceğiz, geliştireceğiz. Çünkü biz 10 yıl önce Türkiye'yi teslim aldığımızda kişi başına vatandaşımızın geliri 3 bin 500 dolardı. Namerde muhtaç olmuş olan bir Türkiye vardı. IMF'den 1 milyar dolar borç almak için IMF'nin kapısında bekletilen bir Türkiye vardı. AK Parti iktidara gelmeden önce faiz lobisi bu ülkeyi soyup soğana çevirmişti. Yüzde 70 faizlerle bu devlete borç veriyorlardı. Bugün gelinen noktada Türkiye, IMF'ye borcunu ödedi. Şükürler olsun IMF'ye eyvallahımız kalmadı. Borcumuzu sıfırladık. Bugün Türkiye, borç almadığı için hiç kimseden emir almıyor. Bundan 10,5 yıl önce dünyanın 26. büyük ekonomisi olan Türkiye şükürler olsun bugün dünyanın 16. büyük ekonomisi. Türkiye, dünyada ihracatını en çok artıran ikinci ülke. Dünyanın birçok ülkesi gerilerken ekonomisi büyüyen, gelişen bir ülke olduk."

"ONLAR KAPI ÖNÜNDE BEKLETİLEN BİR TÜRKİYE İSTİYORLAR"

En önemli projelerinden birinin de çözüm süreci olduğunun altını çizen Çağlayan, "Bu ülkenin gerçek sahiplerini bir birlerine kırdırarak Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini engellemeye çalışıyorlar. Adeta şehit, kan üzerinden siyaset yapanların elinden siyasetini alacak çözüm sürecini başlattık. Yüzde 70 faizi yüzde 4,5'lara düşürdük. İşte bunlardan dolayı birilerinin nasırına bastık. Bu durum Türkiye'yi soymak isteyenlerin ağırına gitti. Bu ülkede birliği, beraberliği, devletin bölünmez bütünlüğünü için bunların nasırlarına basmaya devam edeceğiz. Onlar gelişen, büyüyen bir Türkiye istemiyor. Onlar kapı önünde bekletilen bir Türkiye istiyorlar. Buna güçleri yetmeyecek" dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Çağlayan'a Yörük kıyafetleri giydirildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çağlayan 2 Bin 100 Rakımda İftar Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement