Bakan Çağlayan 'Başkanlık' Düşünmüyor - Son Dakika
Politika

Bakan Çağlayan 'Başkanlık' Düşünmüyor

Bakan Çağlayan \'Başkanlık\' Düşünmüyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, seçim bölgesi Mersin'den büyükşehir belediye başkan adaylığını düşünmediğini söyledi.

16.11.2012 18:22

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, seçim bölgesi Mersin'den büyükşehir belediye başkan adaylığını düşünmediğini söyledi.

Bir alışveriş merkezinin açılışı için özel uçakla Konya'ya gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, havaalanında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Buradan beraberindekilerle 150 milyon TL'ye yapılan alışveriş merkezinin açılış kurdelesini kesen Bakan Çağlayan, seçim bölgesi Mersin'den büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmesi halinde AK Parti'nin seçimi kesin kazanacağı yönündeki yorumları değerlendirdi.

Mersin milletvekili olduğunu, 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Mersin'de partisini üçüncü sıradan birinci sıraya taşıdıklarını ve önemli bir başarı elde ettiklerini söyleyen Bakan Çağlayan, şuanda Ekonomi Bakanlığı görevini yürüttüğünü hatırlattı. Bu görevinde yapması gereken çok iş olduğunu dile getiren Bakan Çağlayan, "Daha bakanlıkta yapacağım çok iş var. 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefi var önümüzde. Bu demek değil ki, 2023'e kadar Bakanlık görevinde kalacağım. Sayın Başbakanımızın takdirine kalmış. Ankara Sanayi Odası başkanıyken, gerekse yine Sanayi ve Ticaret Bakanıyken, Ankara milletvekiliyken Ankara büyükşehir belediye başkanlık adaylığı da benim için söylenmişti. Belediye başkan adaylığını hiç düşünmedin şuana kadar, geçmişte de düşünmedim, şuanda da Mersin ile ilgili her hangi bir belediye başkanlığı adaylığı hiç düşünmüyorum, öyle bir düşüncem yok" dedi.

2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde Mersin'de büyükşehir belediye başkanlığını iyi bir aday çıkartarak mutlaka kazanacaklarını ifade eden Bakan Çağlayan, "Çıtayı çok yüksek tuttuk. Biliyorsunuz Mersin 13 tane ilçesi olan bir büyükşehir, önemli bir belediye imkanına sahip. Bizim (AK Parti) maalesef şuanda sadece 2 ilçede belediyemiz var, biri Mut'ta diğeri Aydıncık'ta. O belediye hizmetlerini, Mersin'de çalışmalarımızı görenler yerel seçimlerde oyunu AK Parti'ye vereceğini söylüyor. Biz bu sefer 2014 yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığını alacağız. Bütün çalışmamızı bunun üzerine kurduk. ve ilçelerde de hepsine talibiz. Bizim için aç gözlü demeyin. Çünkü vatandaş hizmete susamış. Gerek büyükşehir de gerek ilçelerde gittiğim yerlerde Mersinliler hizmet alamamaktan son derece muzdarip olduklarını kendileri söylüyorlar. Mersin yerel yönetimler konusunda sınıfta kalan büyükşehirlerden birtanesi. İnşallah AK Parti belediyesi geldiği zaman tıpkı Konya'da, Selçuklu'da ve diğer ilçelerde olduğu gibi baktığınız zaman ne hizmet varsa bunları Mersin'de görecek, yaşayacak" diye konuştu.

Mersin'e milletvekili adayı olarak ilk gittiğinde tokalaşmak için elini uzatmayanların şimdi kendisini kucakladığını anlatan Bakan Çağlayan sözlerine şöyle devam etti:

"Ben belediye başkanlığını hiç düşünmedim, böyle bir düşüncemde yok. Sayın Başbakanımızın bana vermiş olduğu görev bakanlıktır. Nereye kadar gider bilmem ama gittiği yere kadar da günde 24 saatin 18 saati çalışıyoruz. Son 3 yılda dünyanın çevresini 30'dan fazla tur attık. Pilot değilim, hostes de değilim ama dünyanın her tarafını geziyorum. Bu sene 150 milyar dolar psikolojik olan bir sınırı ihracatta hep beraber yaşayacağız. Ama tekrar ifade ediyorum, Mersin büyükşehir belediye başkan adaylığı için, ilçe belediye başkan adaylıkları için AK Parti'de çok adaylar çıkacaktır. Çok değerli kardeşlerimiz çıkacaktır. Onların içinden halkı en iyi kucaklayacak olanlarla yarışı alacağız. ve gerçekten Mersin'in kaderini değiştireceğiz. Şuan Mersin AK Partili belediyeye hem büyükşehir hem ilçe belediyeleri olarak hazır. Bunu zaten basınımızda Mersinlilerde görüyor. Mersin'e ilk aday olarak gittiğim zaman elimi uzattığımda benimle tokalaşmayanlar şimdi beni kucaklıyorlar, arkadaşlarımızı kucaklıyorlar. Bizi tanıdılar, önce AK Parti'ye bizlere karşı önyargılıydılar. AK Parti'yi Mersin biraz daha farklı tanımıştı ama şimdi biz gittiğimizde sırtını dönenler, ellerini uzatmayanlar hem bizi kucaklıyorlar hem alkışlıyorlar, biran önce de ne olur gelin bizi kurtarın diyorlar. Bizde onlara kurtarmanın yolu sizden geçer diyorum. Benim Mersin'de oyum bir tane. Ama herkes o bir tane oyunu en doğru şekilde kullanırsa inşallah Mersin'de Konya'da olduğu gibi darısı başına diyeceğiz ve Mersin'in yapacağı çok işi var."

Bakan Çağlayan açıklamasının ardından bazı mağazaların açılış kurdelesini kesti, vatandaşlarla sohbet etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çağlayan 'Başkanlık' Düşünmüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement