Bakan Şimşek Batman'da - Son Dakika
Politika

Bakan Şimşek Batman'da

Bakan Şimşek Batman\'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da esnaf ziyaretinde yaptığı konuşmada, gençler ölmesin, analar ağlamasın diye çözüm süreci başlattıklarını belirterek, kendileri için her canın önemli olduğunu söyledi.

12.03.2014 13:55

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da esnaf ziyaretinde yaptığı konuşmada, gençler ölmesin, analar ağlamasın diye çözüm süreci başlattıklarını belirterek, kendileri için her canın önemli olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi ziyaretler nedeniyle geldiği memleketi Batman'da Cumhuriyet Meydanı 1. Cadde esnafını ziyaret ederek, vatandaşlarla Kürtçe sohbet etti. Bakan Şimşek'in esnaf ziyaretine eski milletvekili Ahmet İnal, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve partililer eşlik etti. Ziyarette Bakan Şimşek, esnafın sorunlarını dinledi. Esnaf, kredi kartlarının taksitlenmesinin kalkmasından dolayı mağdur olduklarını söyleyerek Şimşek'ten çözüm istedi. Şimşek, konuyla ilgileneceklerini ve çözüm yolları arayacaklarını belirtti. Daha sonra bir çayhanede oturan Bakan Şimşek, burada vatandaşlarla bir süre Kürtçe sohbet etti. Bakan Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alındığını belirterek, herkesin sürece destek çıkması gerektiğini dile getirdi. Şimşek, Türkiye'de yapılan oyunların asıl hedeflerinin çözüm süreci olduğunu fakat hükümetin bunun da üstesinden geleceğini söyledi.

BERKİN ELVAN'IN ÖLÜMÜ

Daha sonra Abdurrahman Yıldız isimli bir vatandaşın Gezi olaylarında kafasına isabet eden gaz bombasıyla yaralanan ve 269 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'la ilgili sorusu üzerine Bakan Şimşek kendileri için herkesin önemli olduğunu belirtti. Şimşek, "Can, candır. Kimin canı olduğu önemli değil, Allah'ın verdiği her can önemlidir. Onun için biz de ne burada ne de başka yerde gençler ölmesin, analar ağlamasın diye 1,5 yıldır bu konuda büyük bir mesafe katettik. Türkiye bu çözüm sürecini başlattı ve uzun bir süredir dağlarda bizim kardeşlerimiz, gençlerimiz hiç kimse hayatını kaybetmiyor. Köylerde, şehirlerde de analar ağlamıyor. Bu bölgede 17 bin faili meçhul vardı. Çok şükür artık buna da son verdik. Bu ülkede o dönemlerde işkence vardı ve işkenceye biz son verdik. Onun için bizden sadece ses çıkmıyor, çok güçlü icraat da var. Biz bu işin istismarını yapmıyoruz. Tam aksine biz bu memleketin sorunlarını daha çok demokrasi ile daha çok temel hak ve özgürlük içerisinde, daha çok kardeşlik hukuku içerisinde nasıl çözeriz onun çabası içerisindeyiz. Bu konuda da en güçlü iradeyi Başbakanımız, hükümetimiz ortaya koymuştur. Bizim için her can önemlidir. Çünkü Allah yaratmıştır. Onun için 'oradan olması, buradan olması' diye bir ayrım söz konusu olamaz. Biz ülkemizin huzur içerisinde, barış içerisinde Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini istiyoruz" diye konuştu.

Bakan Şimşek, seyyar olarak tespih satan bir vatandaştan 100 lira değerinde bir tespih aldıktan sonra Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Batman'da düzenlenecek mitinge vatandaşları davet etti. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Şimşek Batman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement