BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler İslahiye'de Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler İslahiye'de Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler İslahiye\'de Açıklaması

"Bir siyasi partiden ön seçime, merkez yoklamasına katılan adayların bir başka siyasi partiden aday gösterilemeyeceğine dair bir husus vardı.

01.02.2014 16:01

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, "Bir siyasi partiden ön seçime, merkez yoklamasına katılan adayların bir başka siyasi partiden aday gösterilemeyeceğine dair bir husus vardı. Bunu insanların anayasal haklarına bir engel olarak, bir ihlal olarak görüyor, doğru olmadığını söylüyorduk" dedi.

Şenliler, geçen hafta ablası vefat eden İslahiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Uludağ'a taziye ziyaretinde bulunmak için geldiği ilçede, ziyaretin ardından seçim sürecine ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun, aday olmayanların başka partiden aday gösterilmesinin yolunu açan kararına değinen Şenliler, "Siyasi Partiler Kanunu'nda bir siyasi partiden ön seçime, merkez yoklamasına katılan adayların bir başka siyasi partiden aday gösterilemeyeceğine dair bir husus vardı. Bunu insanların anayasal haklarına bir engel, bir ihlal olarak görüyor, doğru olmadığını söylüyorduk. Bununla ilgili dün YSK bir karar vermiş. Doğru da bir karar vermiş" dedi.

Ülkedeki seçimlerin genel seçim havasına dönüştürülmeye çalışıldığını vurgulayan Şenliler, şöyle konuştu:

"Bunu doğru bulmadığımı söylemek istiyorum. Nihayet yapılacak olan seçim, mahalli seçimdir. Bu seçimlerde insanlar o beldeye, o kente, o ilçeye hizmet etmek için vardır. Bunu, Türkiye'nin tamamına, kamuoyuna genel seçimmiş gibi yansıtmanın, seçmenleri keskinleştirmenin ve kutuplaştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Seçimler inşallah memleketimize, milletimize hayırlı olur. İstiyoruz ki herhangi bir karışıklık, anarşi, terör olmadan sağlık, selamet ve huzur içerisinde insanlarımız yöneticileri seçer."

Şenliler'e, ziyaretinde BBP Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya, Alperen Ocakları İl Başkanı Fahri Bozgeyik, BBP Şehitkamil İlçe Başkanı İsmail Kaya ve BBP İslahiye İlçe başkanı Hamza Yılmaz da eşlik etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler İslahiye'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement