CHP'den, Hükümet Yetkililerine Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

CHP'den, Hükümet Yetkililerine Suç Duyurusu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : CHP'lilerin adliyeye gelişi CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar açıklaması Partililerin adliyeye girişi CHP Yozgat İl Örgütü üyeleri, 2009-2015 yılları arasında görev yapan hükümet yetkilileri, MİT Müsteşarı ve bazı üst düzey kamu görevlileri hakkında "terör örgütüne yardım ettikleri" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

28.03.2016 17:11

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

CHP'lilerin adliyeye gelişi

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar açıklaması

Partililerin adliyeye girişi CHP Yozgat İl Örgütü üyeleri, 2009-2015 yılları arasında görev yapan hükümet yetkilileri, MİT Müsteşarı ve bazı üst düzey kamu görevlileri hakkında "terör örgütüne yardım ettikleri" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar ile parti üyesi bir grup, 2009-2015 yılı arasında görev yapan hükümet yetkilileri, MİT Müsteşarı ve bazı üst düzey kamu görevlileri hakkında "teröre destek verdiklerini" öne sürerek, haklarında kamu davası açılması için Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunmak üzere Yozgat Adalet Sarayı'na geldi.

Adliye önünde açıklama yapan Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2009 - 2015 yılları arasında terör örgütünün doğu ve güney doğu illerinde belirli bir yığınak yaptıklarını ve dönemin yetkililerinin de görevlerini ihmal ettiklerini iddia etti.

Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Yaşar, "2009-2015 yılları arasında görev yapan ilgililerden, ülkeyi yöneten başbakandan, iç işleri bakanından, MİT müsteşarından, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 163 sayfadan oluşan ekinde delilleri olan dosyamızı Cumhuriyet Başsavcılığına sunacağız. Takdir yüce mahkemenin, karar kamuoyunundur." dedi.

Açıklamanın ardından Yaşar, beraberindeki partililerle adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

CHP\'den, Hükümet Yetkililerine Suç Duyurusu
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den, Hükümet Yetkililerine Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement