CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı - - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Seçimler, bir yerel seçim olma niteliğinden çıkmış, genel seçim, hatta bir referandum niteliği kazanmıştır" dedi.

15.03.2014 17:06

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Seçimler, bir yerel seçim olma niteliğinden çıkmış, genel seçim, hatta bir referandum niteliği kazanmıştır" dedi.

Batman'da CHP'nin Turgut Özal Burvarı'ndaki seçim bürosunu ziyaret eden Sarı, burada yaptığı açıklamada, seçimlerin Türkiye için bir dönem noktası oluşturduğunu söyledi.

Seçimin, hükümetin 12 yıllık icraatına yönelik bir değerlendirme niteliği taşıdığını ifade eden Sarı, şöyle konuştu:

"Seçimler, bir yerel seçim olma niteliğinden çıkmış, genel seçim, hatta bir referandum niteliği kazanmıştır. Bugün ki uygulamaların ülkemizi soktuğu en derin sorun yumağının, demokratikleşme sorunu olarak tanımladığımız demokratik değerlerden uzaklaşma olarak nitelendirdiğimiz bir durum. Hem bölgenin hem Türkiye'nin ihtiyacı demokrasidir. CHP olarak biz, barışın kurucusu olarak davranacağız. AK Parti gibi başbakanın ikbal hesaplarına kurban etmiş süreçler dediği barışı kurucu bir değer olarak, bir kuruluş değeri olarak yüceltmek, yükseltmek ve gerçekleştirmek isteğindeyiz."

"Barış kimsenin tekelinde değildir" diyen Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Barış ancak talep edildiğinde gerçekleşen ve halkın talebi olarak gündeme geldiği andan itibaren de kimsenin önünde duramayacağı bir gerçeklik. CHP bu hedefe odaklanmış durumda. Barışı gerçekleştirecek, bu ülkeyi nasıl kurduysa, bu ülkenin kuruluş değerlerine nasıl katkı yaptıysa, insanların bir arada yaşam iradesini nasıl dönüştürdüyse bundan sonrada demokrasinin güçlenmesi ile demokratik değerlerin savunucusu olarak gerçekleştirecek tek partidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement