CHP'li Sapan: "Kente Karşı Suç İşleyenleri Tarih Affetmez" - Son Dakika
Politika

CHP'li Sapan: "Kente Karşı Suç İşleyenleri Tarih Affetmez"

CHP\'li Sapan: "Kente Karşı Suç İşleyenleri Tarih Affetmez"

ANTALYA (İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Konuksever Mahallesi'nde AVM yapılmasının önünü açan kararını kınadı.
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Antalya...

14.11.2013 13:17

ANTALYA (İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Konuksever Mahallesi'nde AVM yapılmasının önünü açan kararını kınadı.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Muratpaşa İlçesi Konuksever Mahallesi'nde AVM yapılmasının önünü açan kararına ilişkin bir basın bildirisi yayımladı. Bildiride alınan kararın doğru bir karar olmadığının altını çizen Sapan, bu kararı alanları ve kararın alınmasına destek olanları şiddetle kınadığını belirtti. Yapılan davranışın kente karşı bir suç niteliği taşıdığını da belirten Sapan, Antalyalıların bu suçu işleyenleri affetmeyeceğini belirtti.

CHP'li Sapan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Alınan kararı şiddetle kınıyorum. Ortada kentte karşı işlenen bir suç vardır. Bu suça doğrudan ve dolaylı olarak katılanları Antalyalılar affetmeyecektir. Bu kararla Antalya'nın nazım imar planı, bir kişi ya da grubun rantsal çıkarı için değiştirilmiştir. Belediyelerin dışında birileri noktasal imar planı hazırlamıştır. Belediyelerin dışındaki mahfillerde hazırlanan bu plan her nedense Büyükşehir Meclisi'nde bir şekilde kabul edilmiştir. Antalyalıların kentin yararını korumak için seçtiği meclis üyelerinden bazıları, iradeleri dışında hazırlanıp önlerine konulan nazım imar planı değişikliğini şu veya bu şekilde kabul etmiştir. Böylece 40 bin metrekarelik bir alan, konut sahasından ticari sahaya dönüştürüldüğü gibi, yapılaşma emsali de kat kat artırılmıştır. Ne yazık ki meclis üyelerinden bir kısmı, belediyeleri devre dışı bırakan bu uygulamaya karşı çıkmadıkları gibi olumlu oy da kullanmışlardır."

"ESNAFA DARBE YAPILDI"

İmar kararının gerekçesini halka açıklamakla yükümlü olduklarını da belirten Sapan, imarın esnafa ve halka yapılan bir darbe olduğunu savundu.

Sapan'ın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:

"Antalya'ya ve esnafa büyük bir darbe anlamına gelen imar oyununa destek verenler, bunun gerekçesini halka açıklamak zorundadır. Özellikle de halkın hakkını en fazla koruması gerekenlerin, bu imar cinayeti sürecinde neden parti meclis grubunda bağlayıcı bir karar almadığı merak edilmektedir. Ortada halkın seçtiği belediye meclisinin iradesini yok sayan, emrivaki ile gerçekleşen bir kent suçu vardır. Kimin ne karşılığı ve neden buna ortak olduğu sorgulanmaktadır. Kamu vicdanını rahatsız eden söylentiler dolaşmaktadır. Kamu vicdanı kanamaktadır."

Antalyalıların bu suçu unutmayacağını ve ortak olanları affetmeyeceğini belirten CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, "Antalyalılar, kent suçuna gerek doğrudan gerekse dolaylı olarak iştirak edenleri unutmayacaktır. Bu suçu işleyenleri tarihte affetmeyecektir. Umudumuz söz konusu kent suçunun yargıdan dönmesidir. Konunun takipçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Sapan: 'Kente Karşı Suç İşleyenleri Tarih Affetmez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement