CHP'nin İzmir Mitingi - Son Dakika
Politika

CHP'nin İzmir Mitingi

CHP İl Başkanı Engin: "Öyle görünüyor ki, 30 Mart'ta da 30 ilçeyi alacağız"

24.03.2014 12:34

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Öyle görünüyor ki, 30 Mart'ta da 30 ilçeyi alacağız" dedi.

Engin, CHP İzmir milletvekilleri Erdal Aksünger, Musa Çam, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan, Mehmet Ali Susam, Rıza Türmen ve Alaattin Yüksel'in katılımıyla parti binasında düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingi değerlendirdi.

CHP İzmir mitinginden görüntülerin sunumuyla başlayan toplantıda, mitinglerin Türk siyasetinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Engin, 15 gün süren ciddi bir hazırlık sürecinin ardından gerçekleştirilen İzmir mitinginin, ülke genelindeki tüm CHP parti örgütlerine moral olduğunu dile getirdi.

Engin, mitinge katılım konusunda çeşitli sayılar söylendiğini, ancak kendilerinin çeşitli kaynaklardan derledikleri bilgiler ve yaptıkları hesaplamalara göre, meydana giremeyenlerle birlikte 450-500 bin dolayında bir katılımın olduğunu belirtti.

İzmir'de bir hafta önce düzenlenen AK Parti mitinginde, çevre illerden otobüsle insanların getirildiği iddialarının aksine CHP mitingine insanların, kendi imkanlarıyla hatta yürüyerek geldiğini savunan Engin, şunları söyledi:

"Bu da iktidara gidişimizin ciddi bir göstergesi. Zaten dünyanın her tarafında siyaset, kararlılıkla ısrarla birşeyi istemekle tabi ki demokrasi içinde, örgütlülükle dayanışmayla olacak birşey. Biz de bu İzmir mitingiyle bunu göstermeye çalıştık. Tabi burada en büyük teşekkür, İzmirlilere. Cumhuriyet Halk Partisi'ne güçlü bir destek verdiler. Öyle görünüyor ki, 30 Mart'ta da 30 ilçeyi alacağız. İki yıl önce göreve başladığmızıda, hep beraber örgütümüzle beraber koyduğumuz, bütün şehirde, 30 ilçede yüzde 60 oy hedefimizi tutturacağız ve eğer bir kaza olmazsa 30 ilçeyi de alacağız görünüyor."

Twitter'a erişim yasağı

Öte yandan toplantıya katılan CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, mikroblog sitesi Twitter'a getirilen erişim yasağına ilişkin, bu yasağın Türkiye'deki yönetimin ve nasıl bir rejimle yönetildiğinin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını ileri sürdü.

Otoriter ve totoliter rejimlerin, güç yoğunlaşmasının önleyici etkisinden dolayı sosyal medyadan korkmasının doğal olduğuna değinen Türmen, son olarak yasalaşan internet düzenlemesinin ve Twitter'a bu çerçevede getirilen yasaklamanın hem Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne hem de Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

Berkin Elvan protestolarına katılanlara trafik cezası iddiası

Alaattin Yüksel ise İstanbul'da Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan Berkin Elvan'ın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından İzmir'de düzenlenen protestolara katılanlardan kimliği tespit edilenlere, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın talimatıyla trafiği aksattıkları gerekçesiyle para cezası tebliğ edilmeye başlandığını iddia etti. - İzmir

CHP\'nin İzmir Mitingi
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement