Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Erbil Yönetiminden Herkesin Beklentisi Bu Referandumu Yokmuş... - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Erbil Yönetiminden Herkesin Beklentisi Bu Referandumu Yokmuş...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Erbil yönetiminden herkesin beklentisi bu referandumu yokmuş hükmünde bir çerçeveye oturtmaları ve yollarına devam etmeleri" -"Irak Kürtlerine karşı bir cezalandırma tavrı söz konusu değil.

01.11.2017 11:59

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Erbil yönetiminden herkesin beklentisi bu referandumu yokmuş hükmünde bir çerçeveye oturtmaları ve yollarına devam etmeleri"

- "Irak Kürtlerine karşı bir cezalandırma tavrı söz konusu değil. Habur Sınır Kapısı'nı bundan sonra da kapatmayacağız"

-"PYD ve YPG'li olmayan Kürtlerin davet edilmesinde sorun görmüyoruz ama PYD/YPG terör örgütüdür. Orada fiili durum yaratarak kendine alan yaratarak bir noktaya gelmiş terör örgütüne Astana gibi platformda yer verilmesini kabul etmeyiz"

-"Arkadaşlarımızın da müdahalesi ile sorun büyük oranda çözüldü. Bundan sonra da bu tür girişimleri memnuniyetle karşılamamızın mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum"

-"Schröder sayın Cumhurbaşkanınızın eski bir dostudur. Zaman zaman da görüşürler. Fakat o görüşmeyi bu tahliyelerin bir ön görüşmesi ya da bir hazırlığı olarak değerlendirmek büyük hata olur"

-"Bu son tahlilde bir yargı sürecidir. Bunu ona bağlamak doğru olmaz. Basında çıkanlar bizim teyit ettiğimiz haberler değildir"

-( Ahmet Edip Uğur'un tehdit açıklamaları) "Böyle bir şeyin olması kabul edilemez. Böyle bir şey var ise Belediye Başkanımız hangi merciye başvurması gerektiğini bilir ve başvurması gerekir. Genel merkez bunun üzerine gerekli çalışmaları yapmak üzere gidecektir"

-"Diktatör söyleminin ne amaçla tedavüle sokulduğunu ne amaçla kullanıldığını biz çok iyi biliyoruz. Türkiye'de başka karışıklıkları ortaya çıkartmak, harici ya da dahili girişimlerin zeminini hazırlamaya dönük adımlar olduğunu biz gayet iyi biliyoruz"

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Erbil Yönetiminden Herkesin Beklentisi Bu Referandumu Yokmuş...
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Erbil Yönetiminden Herkesin Beklentisi Bu Referandumu Yokmuş... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement