Denizli' de Afiş Krizi - Son Dakika
Politika

Denizli' de Afiş Krizi

Denizli\' de Afiş Krizi

DENİZLİ Valiliği ve Yeni Cami avlusuna belediye ekipleri tarafından asıldığı belirlenen ve üzerinde ''Başbakan geliyor Denizli evet diyor' yazısı bulunan afişlere CHP tepki gösterdi.

04.08.2010 18:27

DENİZLİ Valiliği ve Yeni Cami avlusuna belediye ekipleri tarafından asıldığı belirlenen ve üzerinde ''Başbakan geliyor Denizli evet diyor' yazısı bulunan afişlere CHP tepki gösterdi. Cami avlusundaki afiş CHP´lilerin itirazıyla gece yarısı indirildi. Valilik önündeki afiş kaldırılmazken, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, Cumhuriyet Savcılığı´nı göreve çağırdı.

Denizli Belediyesi´ne ait 20 R 6229 plakalı resmi araçla dün (sal) gece saat 23.00 sıralarında Delikliçınar Meydanı´ndaki Yeni Cami´nin avlusuna gelen zabıta ile işçiler, 20 metre uzunluğunda olan ve üzerinde ''Başbakan geliyor, Denizli evet diyor' yazılı pankartı astı. Cami avlusuna pankart asılmasından sonra bir vatandaş, CHP Belediye Meclis üyesi Kemal Dağ´ı arayarak durumu bildirdi. Cami avlusuna gelen Dağ, görevlileri uyardı, ibadethaneye siyasi pankartın asılamayacağını, pankartın indirilmesini söyledi. Görevliler, amirleriyle görüşme yaptıktan sonra söz konusu pankartı indirdi. Bugün (çarşamba) de Denizli Valiliği binası önündeki palmiye ağaçlarına AK Parti logolu ''Başbakan Geliyor, Denizli Evet Diyor' afişi asıldığını öğrenen CHP Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, sert tepki gösterdi.

Gönenç, yaptığı açıklamada, cami avlusuna siyaset sokmaya çalışan AKP´nin suçüstü yakalandığını söyledi. Gönenç, cep telefonuyla partililerinin çektiği fotoğrafları basına dağıtarak, ''AKP´nin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan yarın Denizli´ye gelip partisinin mitingine katılacak. Doğal olarak partisi miting için duyuru yapıyor, hakkıdır. Fakat devlet olanaklarıyla ve suç işleyerek propaganda yapmak iktidar partisine verilmiş bir hak değildir. Otobüs duraklarına referanduma evet yazılı afişler asılıyor. Bunların paraları ödeniyor mu, kim ödüyor belli değil. Daha geçen hafta Vali Yavuz Erkmen´in başkanlığında toplandık, tüm siyasi partiler, referandum sürecinin centilmence geçmesi için karar alıp imza koydu. Başbakan Denizli´ye gelmeden bir gün önce suçüstü yakalandılar. Bu afişleri asmak belediye işçilerinin görevi midir? Bu işlerde resmi araçların kullanılması doğru mudur? İşlenen suçu fotoğraflarla belgeledik. Denizli Valiliği önüne de dev afiş asmışlar. Denizli Valisi´ne çağrıda bulunuyoruz. Derhal bu konuda soruşturma açmalıdır. AKP valilik ve camileri seçim çalışmalarında pervasızca kullanıyor. Ayrıca bu eylem Seçim yasalarına ve Yüksek Seçim Kurulu Kararları´na da aykırıdır. Cumhuriyet Savcılığı´nın yapılan açıklamayı ihbar kabul ederek gerekli soruşturmayı yapması gerekmektedir' dedi.

Gönenç, CHP olarak ibadethaneleri, ramazan ayını ve iftar sofralarını, propaganda çalışmalarına alet etmeyeceklerini vurguladı.

Ferah Işık- Ramazan ÇETİN- DENİZLİ- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Denizli' de Afiş Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement