BBP'li Destici'den Berkin'e: Allah Rahmet Eylesin - Son Dakika
Politika

BBP'li Destici'den Berkin'e: Allah Rahmet Eylesin

BBP Genel Başkanı Destici, Berkin'in ölümüne ilişkin, "Evlatlarımızın hayatlarını kaybetmemesi adına herkesin daha dikkatli olması gerekiyor." dedi.

12.03.2014 00:02  Güncelleme: 00:25

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin, "Evlatlarımızın hayatlarını kaybetmemesi adına ve milletimizin farklı kesimleri arasında gerilimlerin oluşmaması adına da herkesin daha dikkatli olması gerekiyor. Ailesine başsağlığı diliyor, Allah rahmet eylesin diyorum" dedi.

Destici, seçim çalışmaları kapsamında Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Dümrek beldesinde yaptığı konuşmada yerel seçimlerin tek galibinin BBP olacağını söyledi.

"Çiftçimizin, hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin, esnafımızın problemi var" diyen Destici, şunları kaydetti:

"Emeklilerimiz açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiş ama maalesef iktidar ve muhalefet milletin meselelerini konuşmuyor. Meydanlarda, kayıkçı kavgası yapıyor, kendilerine göre bir gündem oluşturuyor ve o gündemin etrafında milleti ayrıştırarak, milleti kamplaştırarak, milleti bölerek maalesef oy devşirmeye çalışıyorlar. Onlar ne kadar ayırmaya, ne kadar bölmeye, kavga ettirmeye, çatıştırmaya çalışırlarsa çalışsınlar onlara inat biz BBP olarak bugüne kadar dediğimiz gibi bugünde yarında birlik diyeceğiz, beraberlik diyeceğiz, kardeşlik, sevgi, barış diyeceğiz ve Allah'ın izniyle galip geleceğiz."

Destici, Büyükşehir Yasası ile bazı belediyelerin kapatıldığını ve Dümrek Belediyesininde bu belediyelerden olduğunu anımsatarak, "Belediyeleri kapattılar. Biz Büyükşehir Yasası'nda belediyelerin kapatılmasına karşıydık çünkü belediye hizmeti yerinde almalıdır. İktidar olalım, kapatılan belediyelerin pek çoğunu geri açacağız. Avrupa'ya gittiğimiz zaman görüyoruz ne kadar çok belediye, o kadar çok hizmet. Biz iktidara geldiğimizde 81 olan il sayımızı 101'e, yaklaşık 900 olan ilçe sayımızı bin 100'e ve bu kapanan belediyeleri de aslında kapanmaması gereken belediyeleri de açarak bunların sayısını da 2 bin civarına çıkaracağız" diye konuştu.

Daha sonra Dümrek'de esnafla bir araya gelen Destici, ardından Sivrihisar ilçesine bağlı Nasreddin Hoca beldesine geçti.

- Berkin Elvan'ın ölümü

Destici, burada Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Berkin'in hiç ilgisi olmayan bir hadiseden dolayı hayatını kaybettiğini ifade eden Destici, şöyle devam etti:

"Ben inanıyorum ki tüm masumlar gibi Yüce Rabbimiz onu da cennetine almıştır diye düşünüyorum, ümit ediyorum. Tabi bu hepimize ders olması lazım, toplumsal hadiseler şiddet boyutuna ulaştığı zaman kim uygularsa uygulasın şiddeti, ister eylem yapanlar, ister onları dağıtmak için güvenlik güçleri... Dolayısıyla şiddet sadece iki tarafla sınırlı kalmıyor. Maalesef hiç günahı olmayan bir evladımız da, bir kardeşimizde hayatını kaybedebiliyor. İnsanlar özgürlük mücadelesi ya da hak arama mücadelesini şiddette baş vurmadan yapabilmeli, bunun için devleti yönetenlerinde, hükümet edenlerinde onlara karşı daha hoşgörülü, daha müşfik ve daha özgürlükçü davranması gerektiğini düşünüyorum. Evlatlarımızın hayatlarını kaybetmemesi adına ve milletimizin farklı kesimleri arasında gerilimlerin oluşmaması adına da herkesin daha dikkatli olması gerekiyor. Ailesine başsağlığı diliyor, Allah rahmet eylesin diyorum."

Destici, konuşmasının ardından beraberindeki partililerle beldedeki Nasreddin Hoca Evi'ni ziyaret etti.

BBP\'li Destici\'den Berkin\'e: Allah Rahmet Eylesin
Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP'li Destici'den Berkin'e: Allah Rahmet Eylesin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement