DSP Genel Başkanı Türker, Türk Uçağının Rusya Tarafından Vurulduğu İddiasına Hiçbir Hükümet... - Son Dakika
Politika

DSP Genel Başkanı Türker, Türk Uçağının Rusya Tarafından Vurulduğu İddiasına Hiçbir Hükümet...

DSP Genel Başkanı Türker, Türk Uçağının Rusya Tarafından Vurulduğu İddiasına Hiçbir Hükümet...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Suriye tarafından vurulduğu iddia edilen Türk uçağının Rusya tarafından vurulduğunu iddia ettiğini hatırlatarak, "Hiçbir Hükümet yetkilisi bunu yalanlamadı."

12.07.2012 16:06

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Suriye tarafından vurulduğu iddia edilen Türk uçağının Rusya tarafından vurulduğunu iddia ettiğini hatırlatarak, "Hiçbir Hükümet yetkilisi bunu yalanlamadı. Neden yalanlamıyorlar? İlginç değil mi? Dışişleri Bakanı telefon edip 'Bu bilginiz yanlıştır, beni zor durumda bırakıyorsunuz' diyebilirdi. Ben de eğer bu bilgi yanlışsa çıkar derdim ki 'ben yanlış bilgi vermişim'. Bundan çekinmezdim. Ben doğruyu söylemiyorsam yalanlasınlar" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, TV8'de konuk olduğu programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Masum Türker, Samsun'daki selin bir taş ocağından meydana geldiğini ileri sürerek,. derenin taştığı Canik ilçesinde 7-8 yıl önce bir taş ocağına izin verildiğini belirtti. Taş ocağı için yol yapılması gerektiğine işaret eden Türker, yol için derenin üzerinden bir köprü yapılması gerektiğini anlattı. Köprüyü yapmak yerine dolgu yapıldığını ifade eden Türker, dolgu yapılırken de bir gölet oluştuğunu kaydetti. Türker, "O göletin yanında yaklaşık 25 yıldır bulunan da bir çöp istasyonu var. Gölet, sürekli taş ocağında patlatılan dinamitlerin etkisiyle yarılıyor. Çeşitli şekillerde kaymalara neden olabilecek bir yapı oluşuyor" ifadelerini kullandı.

Açılan göletin yağmur ile dolduğunda yol için yapılan kısım dereye taştığını ifade eden Türker, "Çöplerin üzerinden aşınca da dere yatağı genişledi. Bunun böyle olacağını düşünüp devletin ilgili kurumlarının tedbir alması gerekiyordu! Ancak almamışlar. Şu ana kadar kimse bundan söz etmedi. Taş ocağının yanında gölet olur mu?" şeklinde konuştu.

Türker, şunları kaydetti:

"Gece saat 10.00'da başlayan yağmurla birlikte gece yarısı saat 01.30'da selin başlamasıyla birlikte halk kaymakamlığa ve valiliğe bağlı birimlere başvuruyor. Fakat 6-7 saat kimseden haber yok. Oradaki bütün kurtarma çalışmaları, orada yaşayan insanların kendi çabaları ile yapılmış. Peki soruyorum, TOKİ evleri dışındaki 451 hasarlı ev için ne yapıldı?"

26 HAZİRAN'DA ÖCALAN'LA GÖRÜŞÜLDÜ

26 Haziran'da devlet adına bir heyetin İmralı'da Abdullah Öcalan ile başlattığı görüşmelerin Kuzey Irakta yayınlanan Rudaw Gazetesi haberinde yer aldığına dikkat çeken Türker, "Balıkçı lakaplı İlhamı Işık yapılan görüşmeleri gazeteye ayrıntıları ile açıklamış. Türkiye Cumhuriyeti adına dışarıda görev yapan Dışişleri, Türkiye'nin isminin geçtiği bu gazeteye bakmıyor mu?" diye konuştu.

"UÇAĞIMIZI RUSYA'NIN VURDUĞUNU SÖYLEDİM NEDEN YALANLAMADILAR?"

Suriye tarafından vurulduğu iddia edilen Türk uçağının Rusya tarafından vurulduğunu ifade eden Türker, "Hiçbir hükümet yetkilisi bunu yalanlamadı. Neden yalanlamıyorlar? İlginç değil mi? Dışişleri Bakanı telefon edip 'Bu bilginiz yanlıştır, beni zor durumda bırakıyorsunuz' diyebilirdi. Ben de eğer bu bilgi yanlışsa çıkar derdim ki 'ben yanlış bilgi vermişim'. Bundan çekinmezdim. Ben doğruyu söylemiyorsam yalanlasınlar" dedi.

ARINÇ AÇIKLAMA YAPMALI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın krizin ardından toplanan Bakanlar Kurulu sonrasında Arınç'ın açıklamasını yazılı metinlerden yaptığını belirten Türker, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın 'NATO'nun 4. ve 5. maddelerine göre başvuru yaptık' dediğini hatırlattı. Türker, "Madem öyle Rasmussen neden Bülent Arınç'ın açıklamasından sonra 'Türkiye yalnızca 4. maddeye göre başvuru yaptı' dedi? Çünkü NATO'ya bağlı bazı ülkeler eğer 5. madde uygulanır da harekete geçilirse aniden Rusya ile savaş durumu gelecekti. Dünya, düşen uçak nedeniyle bir karar noktasındaydı. ya 3. Dünya Savaşı başlayacaktı ya da birisi bedel ödeyecekti. Üzülerek söylüyorum bedeli Türkiye Cumhuriyeti'ne ödetiyorlar" dedi.

SURİYE BAŞBAKAN'IN GÜCÜNÜ SIFIRLIYOR

Türker, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına da değinerek, "Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında düşürülen jetimizle ilgili olarak 'Suriye tarafından düşürüldüğü iddia edilen' ifadesini kullanılıyor. Suriye şu anda Sayın Başbakan'ın uluslararasında, 10 yılda elde ettiği gücü sıfırlıyor. Ben, Başbakan'ı dikkat etmesi için uyarıyorum!" ifadelerini kullandı.

İSRAİL SURİYE'DEKİ MUHALİFLERE SİLAH VERİYOR MU?

Türker, İsrail'in Barzani aracılığı ile Suriye'deki muhaliflere silah verip vermediğini sorarak, "İsrail, Barzani aracılığıyla Suriye'deki muhaliflere silah verdi mi? Biz biliyor muyuz? Biliyorsak ne ölçüde biliyoruz? Seyirci mi kalıyoruz? İsrail'in bu işteki rolü ne? Bunları bilmemiz lazım. Hükümet bu konularda halkı aydınlatmalıdır. Ülkeyi yönetenler, halkımıza olan bitenleri açıklamak konusunda da büyük bir yükümlülük taşımaktadırlar. Onun için kendilerini uyarıyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Genel Başkanı Türker, Türk Uçağının Rusya Tarafından Vurulduğu İddiasına Hiçbir Hükümet... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement