DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi Açıklaması - Son Dakika
Politika

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi Açıklaması

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi Açıklaması

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Libya'ya asker göndermeye ilişkin tezkereye 'evet' demesine karşın şimdi anti emperyalist bir tutum takındığını ve bunun doğrultu tutarlılığı ile bağdaşmadığını...

17.07.2012 15:39

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Libya'ya asker göndermeye ilişkin tezkereye 'evet' demesine karşın şimdi anti emperyalist bir tutum takındığını ve bunun doğrultu tutarlılığı ile bağdaşmadığını belirterek, "Kurultay sihri tezkere mührünü unutturamaz" dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erçelebi, "Liderlerin kurultay konuşmaları hem tarihe not düşmek, hem de gerçekleri halkla paylaşmak amacıyla yapılan konuşmalardır. Ancak bugün yapılan CHP 34. Olağan Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu konuşması ile hepimizi şaşırtmış, ya gerçekleri unutmuş ya da cidden makas değiştirmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu kurultay konuşmasında, 'AK Parti hükümetinin Libya'da emperyalistlerle beraber olduğunu, Libya petrollerinden pay kapma amacı taşıdığını' belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Ancak Libya'ya asker göndermeye ilişkin tezkere için Meclis'te görüşme yapılırken, CHP adına konuşan Balıkesir Milletvekili Sayın Hüseyin Pazarcı, Tezkere lehinde oy kullanacaklarını açıklamıştı. Sayın Kılıçdaroğlu, o dönemde de CHP Genel Başkanı değil miydi?" dedi.

Tezkereye ilişkin Genel Kurul oturumunun 'gizli' olduğu ve tutanakların 10 yıl sonra açıklanacağı için halkın orada konuşulanları ancak 9 yıl sonra tutanaklardan okuyabileceklerini kaydeden Erçelebi, "Ancak o gün o oturumda bulunan CHP'li milletvekilleri, bizim gibi, Meclis'te yapılan konuşmalara da verilen oylara da şahittir. DSP adına Genel Kurul'da yaptığım konuşmada, emperyalizme karşı çıkmış, tezkereye red oyu vereceğimizi açıklamış, CHP'li arkadaşlara 'Trablusgarp'ta ekmeğini Atatürk'le paylaşan insanlara nasıl bomba yağdıracaksınız?' diye sormuştum. Ne yönde oy verdiklerini hatırlamıyorlarsa da benim yaptığım bu konuşmayı hatırlayabilirler belki… Onlar hatırlamıyorlarsa ben söyleyeyim; CHP emperyalistlerin isteği doğrultusunda Libya'ya asker göndermeye ilişkin tezkereye olumlu oy vermiş bir partidir.

TBMM Genel Kurulu'nun kapalı oturumunda emperyalistlerle beraber hareket etmek, CHP kurultayında ise anti-emperyalist görünmek ne doğrultu tutarlılığı ile ne liderlikle ne de solculukla bağdaşır.

Emperyalistlere yeşil ışık yakanlar, kurultaylarında anti-emperyalist oluyorlarsa bu olsa olsa takiye olur, tatlı su solculuğu olur. Bülent Ecevit'in resmini kurultaylarında göğüslerini gere gere duvarlarına asanlara, Bülent Ecevit'in 'doğrultu tutarlılığı' ilkesini hatırlatıyor, Sayın Kılıçdaroğlu'nu en azından buna uymaya davet ediyorum. Kurultay sihri, tezkere mührünü unutturamaz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement