İzmir'de Gezi Olaylarında Gözaltına Alınanların Aileleri TBMM'de - Son Dakika
Politika

İzmir'de Gezi Olaylarında Gözaltına Alınanların Aileleri TBMM'de

İzmir\'de Gezi Olaylarında Gözaltına Alınanların Aileleri TBMM\'de

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir’de Gezi Parkı olaylarına destek protestolarında gözaltına alınarak tutuklanan 8 kişinin ailesi ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

08.01.2014 13:51

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir'de Gezi Parkı olaylarına destek protestolarında gözaltına alınarak tutuklanan 8 kişinin ailesi ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

İzmir'de Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınarak tutuklanan gençlerin aileleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, tutuklanan gençlerin sadece eylemlere katılıp slogan attıkları için tutuklandıklarını iddia eden CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bu kişilerin 8 aydır içeride tutulduklarını belirtti. Aileler yakınlarının fotoğraflarının bulunduğu önlükleri giyerek ellerindeki fotoğraflarla basın toplantısına katılırken, cezaevlerinde yatan tutukluların odalarının kameralarla gözetlendiğini ifade eden Musa Çam, tutukluların sonlarının ne olacağının belli olmadığını söyledi. Çam, "Hükümet ve İçişleri Bakanlığı, İzmir'de tutuklu gençlere karşı özel bir tutum sergilemektedir. En fazla tutuklu İzmir'de oldu. Gezi olayları üzerinden İzmir'i terbiye etmek istiyorlar. Bu çocuklarımızın en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmalarını talep ediyoruz" dedi.

AİLELER KONUŞTU

Kendi çocuğu ile onur duyduğunu söyleyen tutuklu Serdar Gür'ün annesi Nesrin Gür, "Biz çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Gezi Parkı olaylarında en demokratik haklarını kullanan insanlara polisin müdahalesi çok sert oldu. Gülünç iddialarla çok sayıda insan gözaltına alınarak tutuklandı. Ben de oğlumla birlikte bu alanlara çıktım. Ege Üniversitesi öğrencisi olan oğlum, 8 aydır cezaevinde tutuklu. Eğitiminden, ailesinden, sevdiklerinden mağdur edilip tutuklu olması hukuk dışıdır" diye konuştu.

Mehmet Barış Yalçın'ın babası Osman Yalçın ise, "Oğlum onlarca polis tarafından gözaltına alındı. İrade özgürlüğünün bir hak olduğunu unutan devlet insanları yaraladı, gözaltına aldı, tutukladı. Bu hukuksuzluğun sorumlusu hükümettir. Biz tutuklu aileler olarak bu adaletsizliğe karşı 8 aydır adalet arıyoruz. Çocuklarımızın biran önce serbest bırakılması ve okullarına geri dönmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Çocuğunun yolsuzluk ve hırsızlık yapmadığını belirten Ulaş Arslan'ın babası Musa Arslan, "Oğlum 5 Temmuz'da sabaha karşı polisler tarafından gözaltına alındı. Suçu Gezi eylemlerine müzik aleti ile destek vermekti. Gezi olaylarındaki çatışmanın sebebi en başta polistir ve polislere o emri verenlerdir. Çocuklarımızın 13 Şubat'ta mahkemesi var, adalet istiyoruz, asıl suçlu yolsuzluk yapanlardır" ifadelerini kullandı.

Oğlunun yüz kızartıcı suç işlemediğini belirten Orhan Yıldız'ın annesi Aynur Yıldız da, "Yüz kızartıcı suç işleyenler dışarıda dolaşıyor, bizim çocuklarımız içeride. Çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Kardeşinin üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen Ögüç Atıcı'nın ablası Nafiye Atıcı, "Bir cadı avına dönüştürülen bu süreçte yüzlerce kişi tutuklandı. Bu süreç içinde zaten ağır tecrit koşullarının geçerli olduğu cezaevlerinde güvenlik kameralarına karşı tepkilerini gösterdikleri için para cezası yanında hücre cezaları aldılar. Bizim tek talebimiz bu uzun tutukluluk sürelerinin biran önce sona erdirilmesidir" dedi.

Devletin eylemcilere saldırıda bulunduğunu ifade eden Erol Özemir'in ablası Sevgi Alkan, "Polisin her yerde azgın saldırıları insanların tepkilerine sebep oldu. Polisin gerçekleştirdiği her saldırı insanların alanlara çıkmasıyla karşılık buldu. İzmir en çok tutuklamaların yaşandığı il olarak rekor kırdı. Bunlardan 13 kişi halen tutuklu bulunuyor. Tüm İzmir'deki zarar ziyandan direnişçiler sorumlu tutuldu" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir'de Gezi Olaylarında Gözaltına Alınanların Aileleri TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement