İzmirliler Seçim Vaatlerine İnanmıyor - Son Dakika
Politika

İzmirliler Seçim Vaatlerine İnanmıyor

İzmirliler Seçim Vaatlerine İnanmıyor

Genel seçimlerin yaklaşmasıyla siyasilerin vaatleri her geçen gün artıyor.

21.04.2015 16:13

Genel seçimlerin yaklaşmasıyla siyasilerin vaatleri her geçen gün artıyor. İzmirli vatandaşlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerine inanmadıklarını, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin henüz bir seçim vaadinde dahi bulunmadığını söyledi.

Ülkemizin kaderini belirleyecek 2015 Milletvekili Seçimleri yaklaşırken, siyasi parti liderlerinin de seçim vaatleri giderek artıyor. Bu vaatlerden bazıları normal karşılansa da bazıları vatandaş tarafından "boş vaatler" olarak yorumlanıyor.

İzmir'de, kuru temizleme dükkanı işleten Halil Güler isimli esnaf, siyasilerin seçim vaatlerini yerine getirmediklerinden yakındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerini eleştiren Güler, "Mesela Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatleri var, mazotu 1,5 liraya indireceğini söylüyor. Hiçbiri gerçekçi gelmiyor bize. Daha önce kendisi İstanbul'da belediye başkan adayı olduğunda, ev hanımlarına para vereceğini söylemişti, taşeron işçiliği kaldıracağını söylemişti. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi partisine ait. Ev hanımlarına para versin, daha önce İstanbul için belirttiği seçim vaatlerini İzmir için kullansın. Taşeron sistemini İzmir'de kaldırsın daha sonra halk mutlaka düşünecektir. Ama hiçbir seçim vaadinin yerine getirilmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

"BAHÇELİ'NİN SEÇİM VAADİ BİLE YOK"

Ülkede epey boş vaadin verildiğini söyleyen işçi Kürşad Demir ise "Siyaset mert adamın işidir, namert adamın işi değildir. Ülkemizde de epey bir boş vaat var. İlk başta da İzmir'i görüyoruz. Bugüne kadar hiçbir vaat gerçekleşmediği için ümidimiz yok. Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini çok gerçekçi bulmuyorum, boş keseden atıyor. Yapılacaklar belli ama yapamayacak o da" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin henüz seçim vaadinde bile bulunmadığını ifade eden Demir, "Devlet Bahçeli'yi anlayamıyoruz. Ne yapmak istediğini belki kendisi de bilmiyordur. Bu zamana kadar hep milliyetçilikten dem vurdu. Ekonomik ve sosyal bir projesi yok. Geç kaldı ama onun da projelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÖZ KAYNAKLARA SAHİP ÇIKILMALI"

Türkiye'nin öz kaynaklarına sahip çıkması halinde verilen sözlerin yerine getirilebileceğini savunan emekli Seval Çalı da şöyle konuştu; "Eğer Türkiye öz kaynaklarına sahip olur kendi üretimine sahip çıkabilirse verilen sözlerin yerine geleceğine inanıyorum. Ama har vurup harman savurma söz konusuyla bu sözlerin yerine geleceğini sanmıyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement