Kılıçdaroğlu: "Chp İktidarında İlk Dört Ay İçerisinde 'Siyasi Ahlak' Kanununu Çıkartacağız" - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: "Chp İktidarında İlk Dört Ay İçerisinde 'Siyasi Ahlak' Kanununu Çıkartacağız"

Kılıçdaroğlu: "Chp İktidarında İlk Dört Ay İçerisinde \'Siyasi Ahlak\' Kanununu Çıkartacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adıyaman’daki mitinginde yaptığı konuşmada, iktidara geldiklerinde ilk dört ay içerisinde ‘Siyasi Ahlak’ kanununu çıkartacaklarını söyledi.

21.03.2014 18:20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adıyaman'daki mitinginde yaptığı konuşmada, iktidara geldiklerinde ilk dört ay içerisinde 'Siyasi Ahlak' kanununu çıkartacaklarını söyledi.

Sakarya Caddesi'nde Emniyet Müdürlüğü yanındaki meydanda partililere hitap eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalığın Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Kimliği, inancı, rengi ne olursa olsun, nerede yaşarsa yaşasın, insanların Allah'ın yarattığı en değerli varlık olduğunu ve insanların baş tacı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, vatandaşlar arasında ayrım yapmadan her vatandaşı baş tacı yapacağını vurguladı. Kemal Kılıçdaroğlu, siyasette siyasetçinin cebinin dolmasıyla halkın fakirleştiğini belirterek, siyasetin halka adanmışlık olduğunu, siyasetin; siyasetçinin kendi sorununu çözeceği alan olmadığını aktardı.

Kılıçdaroğlu, mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"CHP iktidarında çiftçiler için mazot 1.5 lira olacak. Bu ülke Ortadoğu'nun en zengin ülkesidir. Bu ülke dünyanın 20 büyük ekonomisinden birisidir. Allah'a şükür ülkemizin denizi, güneşi, yer altı zenginliği ve her şeyimiz var. Bir şeyimiz eksik temiz siyaset. Temiz siyaset olursa bu ülke zenginleşir. Siyasette siyasetçi zenginleşmeyecek. Halka hizmet olacak. Bugüne kadar haramzadelerin yanında olmadım; kul hakkı yemedim. Bizim iktidarımızda kul hakkı yiyenleri affetmem. Kişinin rengi ne olursa olsun, etnik kimliği ne olursa olsun biz insanımızı kucaklayacağız. Ben bu milletin yüksek ferasetine inanıyorum. Kim helal lokma yer, kim haram yer; benim milletim bilir. Ben milletime güveniyorum. Siyasetçinin çocuklarının devleti soymaması lazım, halka kendini adaması lazım. Halkın dertleriyle beraber olması lazım. İşsizlik var. İşsizliği kim önleyecek? İşsizliği önlemenin yolu, 76 milyondan topladığınız verginin son kuruşuna kadar hesabını vermektir. Diyeceksiniz ki 'Her kuruş vergiyi bu ülkenin vatandaşları için harcıyorum.' Diyorlar ki, 'Bu CHP gelse acaba devleti yönetir mi?' Ben buna gülüyorum. Devleti kuran bir parti devleti yönetmez mi? Ne için kurmuşuz, bayrağımız onurla dalgalansın, minarelerimizde beş vakit ezan okunsun diye; herkesin aşı olsun diye. Şimdi diyorlar ki 'CHP gelirse yardımlar kesilecek.' Niye kesilsin. Aklımızı peynir ekmekle mi yedik? Hiçbir yardım kesilmeyecek. Sanki yardımları biz cebimizden veriyoruz. Yardımlarda sizin vergileriniz dağıtılıyor. Bize her türlü eleştiriyi yapabilirler ama kimse çıkıp; siz kul hakkı yediniz diyemez. Daha düne kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapılıyordu; onu da bitirdik. İster başı açık olsun ister kapalı, bütün kadınların ellerinden öpüyorum. Onların başımın üzerinde yeri var. Benim en büyük arzum bu coğrafyada barış içerisinde yaşamak. Her eve alın teriyle ekmek girsin, huzur içerisinde yaşayalım, anneler çocuklarını okula güler yüzle göndersinler, herkesin işi gücü olsun. En büyük arzum bu..."

"İLK DÖRT AYDA 'SİYASİ AHLAK' KANUNUNU ÇIKARTACAĞIZ"

İktidara geldiklerinde ilk dört ayda 'Siyasi Ahlak' kanununu çıkartacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ahlak bütün inançların ortak temelidir. Ahlak adaleti yüceltir. Adalet milletin vicdanıdır. O nedenle rahmetli Adnan Menderes asıldığı için, Deniz Gezmiş asıldığı için bu milletin vicdanı kabul etmemiştir. Adaletin içini boşaltmamamız lazım. İş dünyasından değerli arkadaşlara seslenmek isterim. CHP iktidarında bizi çok rahat eleştirebilirsiniz. Biz demokrasiye inanıyoruz. Eleştirdiniz diye kapınıza müfettiş göndermeyeceğiz. Bunun sözünü veriyorum. Demokrasiyi el birliğiyle yücelteceğiz. Güzel bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Güzel bir belediye başkan adayımız var. Genç, çağdaş, mühendis bir kardeşimiz. Adıyaman için kendini feda edebilecek birisi. Adıyaman'da işsizlik var mı? Var. Adıyaman göç veren bir kentimiz. Malatya'da kayısı toplamaya gidiyor. Adıyaman bu bölgenin hem inanç turizmi hem de kültür turizm merkezi olacak bir yer. Ama Adıyaman'da 5 yıldızlı bir oteli yok. Siz yetki vereceksiniz Zeynal Bakır gelecek, oteliniz olacak" diye konuştu.

Mitingde kısa bir konuşma yapan CHP Belediye Başkan adayı Zeynal Bakır ise, "Eşit davranacağım. Gece gündüz çalışacağım. Size verdiğim sözleri bir bir yerine getireceğim. Başta işsizlik olmak üzere, sahil projesini, güney çevre yolunu, su parasında indirimi... 100 metrekareden küçük evlerden emlak vergisi almayacağım, üniversiteye gidecek kız çocuklarımızın dershane ücretlerini karşılayacağım" dedi.

Konuşmaların ardından il, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtılarak barış güvercinleri uçuruldu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: 'Chp İktidarında İlk Dört Ay İçerisinde 'Siyasi Ahlak' Kanununu Çıkartacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement